Home » Internal Security Agency har pågrepet en norsk statsborger knyttet til nynazistiske grupper

Internal Security Agency har pågrepet en norsk statsborger knyttet til nynazistiske grupper

by Connie Nielsen

21. september 2023 forsøkte en norsk statsborger å krysse fra republikken Polens territorium til Ukraina for å delta i krigen der. Han planla å bli med i International Legion of Territorial Defense of Ukraine. Under sitt forrige opphold i Ukraina skal han ha skaffet seg utstyr (lapper, uniformsdeler, våpen) fra likene av russiske soldater. Under pågripelsen konfiskerte betjenter narkotika og materialer fra mannen som indikerer fremme av ekstremisme og progressiv radikalisering.

Under rettssaken ble det avdekket at mannen hadde direkte tilknytning til nynazistiske grupper som opererte i Norge. I tillegg ble han tatt opp av norsk politi i forbindelse med ulovlig besittelse av våpen og trusler mot personer tilknyttet statsforvaltningen. Nordmannen ble holdt i et av de bevoktede immigrasjonssentrene. Med tanke på at han kunne utgjøre en trussel mot den indre sikkerheten til Republikken Polen og dens offentlige orden, sendte Internal Security Agency en forespørsel til grensevakten om å gjennomføre prosedyren for å utvise en utlending fra Republikken Polens territorium.

Aktivitetene i denne saken ble utført av tjenestemenn fra Lublin Internal Security Agency-delegasjonen i samarbeid med tjenestemenn fra Bug River-avdelingen til grensevakten.

Intern sikkerhetsbyrå

publisert: 30. oktober 2023 / Temafoto: ABW-arkiv

ANBEFALT

Statsministerens ordre av 3. oktober 2023 om endring av ordren om fremvisning av offisielle identitetskort og andre dokumenter av tjenestemenn i Internal Security Agency;

You may also like

Leave a Comment