Home » ITHardware News Roundup – Uke 118. Sjekk ut hva du har gått glipp av

ITHardware News Roundup – Uke 118. Sjekk ut hva du har gått glipp av

by Catherine Monroe

Som hver uke inviterer vi våre lesere til å besøke kanalen IT-maskinvare på YouTube og for å gjøre deg kjent med materialet som presenterer hovedbegivenhetene de siste 7 dagene.

Ansvarlig for å lage videoen er vår redaksjonskollega Beniamin, bedre kjent som Technocrat, som du kan tilordne til hans egen kanal om nye teknologier. Denne typen innhold er en god løsning for brukere som er opptatt med hverdagslige ting og ikke har tid til jevnlig å følge med på bransjehendelser. Her får de de viktigste nyhetene fra verden og fra bakgården på tallerkenen.

Vi inviterer deg til å se den nye episoden av ITHardwares nyhetsoppsummering av uken.

AMD Ryzen-prosessorer dominerer butikkene. Intel har grunn til bekymring

Krigen mellom Intel og AMD har pågått i årevis og det ser ut til at de blå på et tidspunkt var den dominerende aktøren på dataprosessormarkedet. Imidlertid, som det viser seg, dominerer de røde dette segmentet takket være Ryzen CPU. Ryzen 7800X3D- og 5800X3D-modellene er spesielt populære. Dataene kommer fra den tyske MindFactory-butikken, som jevnlig gir salgsstatistikk på Twitter, selv om dette ikke er en pålitelig kilde for alle. Totalt solgte MindFactory 3385 AMD-prosessorer i uke 31 i år, mer enn tre ganger flere enn Intel-prosessorer, det vil si 1070. AMDs gjennomsnittlige utsalgspris var litt lavere, men forskjellen var ikke stor (€278 vs. €317). Den bestselgende brikken var Ryzen 7800X3D, som solgte 550 modeller, og 5800X3D var ikke langt bak med 480 enheter.

Core i9-14900K og Core i7-14700K testet. Hvordan går det med Raptor Lake Refresh?

Det er ikke lang tid igjen til premieren på 14. generasjon Intel Core-prosessorer. Det er derfor ikke overraskende at ulike lekkasjer kommer inn i nettverket, blant annet relatert til ytelsen til de nye brikkesettene. CPU-ene er designet for LGA1700-sokkelen og vil, som navnet antyder, være en oppfriskning av den eksisterende Raptor Lake-serien, og levere høyere klokkehastigheter og flere kjerner i utvalgte enheter. Kilden bekreftet eksistensen av to prosessorer: Core i9-14900K, som fungerer som flaggskipet CPU, og Core i7-14700K med 20 kjerner. I sistnevnte tilfelle får vi en betydelig økning i antall kjerner sammenlignet med forgjengeren (i7-13700K) med 16 kjerner. Systemene ble testet i benchmarks med en konfigurasjon med 16 GB DDR5-4800-minne og et GeForce RTX 4090 grafikkort. For eksempel ser Core i9-14900K ut til å være 14-20 % raskere enn Core i7-14700K i gjennomsnitt på tvers av alle tester.

GeForce RTX 4060 Ti 16GB ikke så svak som de maler den? 40 % mer effektiv enn 8GB QHD-versjonen

NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti med 16 GB VRAM er kanskje ikke så ille som den ser ut, spesielt sammenlignet med 8 GB minnemodellen. I sin anmeldelse sammenlignet Owen de to versjonene og fant ut at GeForce RTX 4060 16GB tilbyr rundt 40 % bedre ytelse på flere moderne 2023-titler med 1080p- og 1440p-oppløsninger. Ved 4K-oppløsning er ytelsen enda bedre, og garanterer dobbelt så høy GPU-ytelse som 8GB-versjonen (i gjennomsnitt). Testeren sjekket grafikken i ulike AAA-titler som Rachet og Clank: Rift Apart, Jedi Survivor, Forespoken, Cyberpunk 2077, Resident Evil 4, Remnant 2 og The Last of Us Part 1. Testene ble kjørt på 1080p, 1440p og 4K utført med forskjellige innstillinger spill.

Game Pass for 4 PLN nå, ikke på en måned. Microsoft endrer reglene

Game Pass til 4 PLN per måned er et interessant tilbud for nye spillere som billig kan teste tjenesten og bestemme seg for å forlenge abonnementet med en ny periode. For en tid siden trakk Microsoft kampanjen og beholdt standardprisene, noe som ikke oppmuntret kundene. Så han gjeninnførte rabatten igjen, men ombestemte seg nylig og denne gangen er den gyldig i to uker i stedet for en måned. 14 dager er definitivt ikke nok til å spille de fleste spill fra et så omfattende bibliotek. Dette er ikke den første ugunstige endringen i Game Pass. Microsoft introduserte en prisøkning for Game Pass Ultimate, som for tiden koster PLN 62,99 per måned. På den annen side beholdt selskapet det grunnleggende PC Game Pass i 30 dager til samme pris på PLN 39,99. Siden 6. juli har prisene økt i de fleste markeder bortsett fra Norge, Chile, Danmark, Sveits og Saudi-Arabia.

Nintendo Switch 2-skjermstørrelse og intern lagringsinformasjon avslørt

Spekulasjonene vokser om Nintendo Switch 2. Ulike lekkasjer tyder på at konsollen vil være på nivå med PlayStation 4 når det gjelder ytelse, noe som er en skuffelse gitt at dette er 10 år gamle, forrige generasjons Sony-enheter går ned. i historien. Nintendo deltok selvfølgelig aldri i kappløpet om mulighetene til spillenheter og grafisk fyrverkeri, men gikk sine egne veier, noe som har gitt det japanske selskapet suksess i årevis. Av kostnadsgrunner kommer vi til å ha Switch 2 med en eldre LCD-skjerm i stedet for en moderne OLED-skjerm. Vi får mer lagringsplass (512 GB) som kompensasjon.


Følg oss på Google Nyheter

You may also like

Leave a Comment