Home » J. Cieszyński: Vi oppdaget et mislykket forsøk på å blokkere profilen…

J. Cieszyński: Vi oppdaget et mislykket forsøk på å blokkere profilen…

by Gunnar Garfors

Etter en rekke angrep på polske portaler registrerte vi et mislykket forsøk på å blokkere den betrodde profilen med trafikk fra utlandet – understreket digitaliseringsminister Janusz Cieszyński.

«Etter en rekke angrep på polske portaler, registrerte vi et mislykket forsøk på å blokkere den pålitelige profilen fra trafikk fra utlandet. @CYFRA_GOV_PL-teamet overvåker kontinuerlig tilgjengeligheten av statlige systemer», skrev Janusz Cieszyński, minister for digitalisering, på Twitter torsdag.

Torsdag morgen var det mest sannsynlig et angrep fra russiske hackergrupper, blant annet på sidene til polske informasjonsportaler. Hackerne skal ha angrepet følgende nettsteder: Polityka.pl, niezalezna.pl, ceneo.pl, Wyborcza.pl, rp.pl, se.pl, wpolityce.pl, Straight.pl, samt login.gremimedia.pl og login .wyborcza .pl . Noen av portalene rapporterte om midlertidige problemer med å få tilgang til sidene.

«Et DDoS-hackingangrep på nettstedet wPolityce_pl pågår, noe som forårsaker midlertidige problemer med å motta nettstedet. Ifølge informasjon fra @CYFRA_GOV_PL står russiske hackergrupper bak angrepet. Andre polske portaler blir også angrepet. Vi jobber.» for å løse problemene,» rapporterte wPolityce-portalen torsdag på Twitter. .pl.

Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa – Nasjonalt forskningsinstitutt, med henvisning til angrepet på polske portaler, sa at umiddelbart etter forekomsten av disse hendelsene, mottok den informasjon om DDoS-angrep på individuelle medienettsteder. «Vi videresendte dem til administratorene for de hackede nettstedene. Siden de hackede nettsidene ikke tilhører den offentlige administrasjonen, kan vi ikke gi ytterligere informasjon til offentligheten, sa NASK.

Hun la til at angrepene forberedt av hackergrupper er direkte relatert til Russlands angrep på Ukraina. «Vi forsikrer deg om at CERTs spesialiserte cybersikkerhetsreaksjonsenheter er i kontakt med administratorene for nettstedene som er under angrep og gjør sitt beste for å gi tilbake full kontroll over nettsidene deres til eierne,» skrev hun.

CERT Polska er det første Incident Response Team etablert i Polen, en av tre CSIRTer (Computer Security Incident Response Team) på nasjonalt nivå, ansvarlig for blant annet: å beskytte polsk cyberspace mot trusler og delta i internasjonale forsknings- og utviklingsprosjekter.

Angrepene ble tidligere rapportert av regjeringsfullmektig for sikkerhet i informasjonsrommet i Republikken Polen Stanisław Żaryn og regjeringsfullmektig for cybersikkerhet Janusz Cieszyński. I følge Żaryn er det mye som tyder på at «måten de (hackere) opererer på samsvarer med det russerne sikter mot Polen, som er å bruke cyberverktøy for å så kaos og oppnå visse etterretningsformål mot Polen.» (MASH)

Forfatter: Bartłomiej Figaj

bf/mark/

You may also like

Leave a Comment