Home » Jeg må fortelle deg alt

Jeg må fortelle deg alt

by Thure Lindhardt

Shabana Rehman presenterer en oppdatering om kreft.

I slutten av april kom nyheten om at essayisten og «Farmen VIP»-håpet Shabana Rehman (45) var fast bestemt på å ha sykdom i bukspyttkjertelen. Det sa hun selv i et utvalgt møte med Se og Hør.

Fra det tidspunktet har hun delt noen få reportasjer via virtuell underholdning, samt en replikk på Nettavisen. For øyeblikket har essayisten spilt inn en annen bemerkning, for Nettavisen spesifikt , der hun – som hun selv har antydet – «burde fortelle alt».
Ikke panisk
Nylig ble det lagt ut en Spleis for Rehman, med mål om at hun kunne begi seg ut til Tyskland for å få immunterapi – da spesialistene i Norge ikke kunne støtte henne. 45-åringen har heller ikke uttrykt høyt hva slags behandling hun har fått, men etter å ha fått spørsmål hver dag fra personer som opplever det samme, har hun endret perspektivet.
Rehman forteller at da hun ble informert om at det ikke var noe mer spesialistene i Norge kunne utrette for henne, møtte hun at de skjønte at hun i en slik omstendighet ble panisk og søkte utenlands. Hun ble også oppfordret til ikke å sløse bort penger på noe som ikke ville fungere. I alle fall var hun dissens, og aksepterte at det å lete etter informasjon ikke gjorde henne panisk. Det tilsvarer ikke å være panisk. Det er å få en følelse av eierskap til sitt eget liv og ikke erkjenne å returnere hjem for å sparke bøtta, siden noen gir deg beskjed om at det ikke kan være andre alternativer, forstår hun.
– Jeg får for øyeblikket en lav porsjon kjemoterapi i nabolaget, som jeg må ta i tre sykluser på tre uker. Jeg tålte denne behandlingen mye bedre, til tross for at det er ekstrem og kostbar behandling. Hver syklus koster nesten 250 000 kroner. NY KJÆRETE: kritisk syk Shabana Rehman fikk kontaktoverveielse fra en annen skjønnhet. Les hele saken i Se og Hør og Pluss. Video Espen Solli/Se og Hør Reporter: Stig H. Justad Redigering: Jakob Geir Grimsmo
– I fall
45-åringen sier at ondartet vekst i bukspyttkjertelen er en av de mest plagsomme sykdomskonklusjonene å behandle, siden bivirkningene sjelden oppstår i startfasene og derfor er vanskelige å finne ut før det har gått en stund.

Uansett hvordan hun har blitt fortalt av norske spesialister at det er noe annet å gjøre, vil hun ikke gi opp tilliten.- Etter at jeg fikk den ekstreme beskjeden, har jeg havnet i et fall, hvor jeg ikke har tåkete ide hvor lenge jeg har igjen å bo. For tiden har jeg kanskje heller fått en fri avgjørelse, en ekskursjon ut i verden for å spore opp nye henvendelser – og svarer på, skriver hun avslutningsvis. SYKT: Mens Shabana Rehman ble funnet i en duell på TV i «Farmen Kjendis» dette kaldere tid på året, var det noe helt annet hun trengte å se privat. For tiden borer hun ned i infeksjonen som har tatt kontroll over livet hennes. Video: Espen Solli/Se og Hør

You may also like

Leave a Comment