Home » Jobben ble skapt for at han skulle komme tilbake fra Norge: Starten var vanskelig, han ville smi vinduer

Jobben ble skapt for at han skulle komme tilbake fra Norge: Starten var vanskelig, han ville smi vinduer

by Thure Lindhardt

«Du har kommet til byen Taurag og til» Meat Point «. Og vet du hvorfor «Meat Point»? Fordi byen en gang hadde hundrevis av kjøttsteder her, og i henhold til gammel sovjetisk logikk var det mange steder man kunne kjøpe kjøtt, var vi de første som kom med et lovlig punkt hvor man kunne komme og ikke gjemme seg, sa han, Robert.

Når du kommer inn i butikken er det flere kunder, du kan finne både kjøttvarer og alt som ifølge eieren selv har med det å gjøre – oliven, diverse sauser og god vin.

«Våre (salgs) kvanta er ikke store, men vi gjør alt med egne hender, hvert stykke er 90 prosent selvlaget. Jeg må finne oppskrifter, marinader og føle, introduserer Robert.

Når han sitter ute sier han at han og kollegaen har en annen butikk i Klaipėda og snart skal feire 5-årsdagen sin her i Tauragė.

«Før jeg var i Klaipeda (innkjøpsavdelingen), kom mange folk fra Klaipeda hit for å kjøpe et mer interessant produkt,» sier han, og forklarer at produktene hans er forskjellige, og han kan alltid forklare hvor han lager kjøttet og selger det. Dyret ble avlet.

«Hun er ikke bare litauisk. Til dags dato har vi tørrlagret biff fra litauisk kjøtt og vi importerer fantastisk biff fra Uruguay. Vi importerer i bulk og selger dem engros, sier han.

Generelt sett kom mannen etter hans mening ikke helt uventet inn i virksomheten og hadde tidligere bodd i Norge en tid, hvor han jobbet for et av oljeselskapene.

«Det var min kones bursdag, så åpnet STEAK SUPPLY-butikken i Vilnius, det var den første seriøse kjøttbutikken i Litauen. Jeg kjøpte dette kjøttet til familiens ferie. <...>

<...> hun var veldig flink og smartere til å gjøre noe. Så åpnet jeg butikk i Taurage mens jeg fortsatt var i Norge. Jeg planla arbeidet mitt på en slik måte at jeg jobbet to uker i Norge og to uker i Taurage, sier han om oppstarten av selskapet.

«Jeg har en jobb for meg selv, jeg skapte den slik at jeg kan komme tilbake,» legger mannen til.

Det første året, sa han, var veldig vanskelig. Da han kom tilbake til Litauen et år senere, endret ikke situasjonen seg.

«Visjonen min var at jeg det første året skulle begynne å tjene og leve i butikken, men det var ikke tilfelle.

Jeg var i stand til å lære å tilpasse meg ulike kundebehov, sier han.

I sitt tredje driftsår tenkte han ifølge Robert på å slå butikkvinduene og reise tilbake til Norge, men det ble en pause.

«Så satte jeg meg ned og tenkte at jeg ikke kunne gjøre det, det var begynnelsen, at folk ikke var så slitne og måtte gjøre noe,» sier han.

«Plutselig reiste folk seg, tillit til deres styrke og deres tro oppsto», husker Robert for å utvide mer enn to grener. , men også for tilberedning av måltider til private selskaper og levering av kjøtt til restauranter.

I dag skal kundene hans ha blitt venner.

«Du går ikke til kjøttbutikken, du går til Robert. Jeg har ikke mye trafikk, men jeg har valgt ut en viss gruppe mennesker. Produkter er dyrere for meg,» sier han åpent og forsikrer at kundene hans er mellom- og øvre inntektsfolk.

Robertas forteller at ved siden av ham er det nå tre andre ansatte i Tauragė og fem til i Klaipėda.

Det er sant at han ikke planlegger å utvide til Vilnius ennå fordi alt er veldig stort der og du må følge med i moteskifte.

– Folk i Vilnius handler vanligvis der de er på vei hjem, så Vilnius er ikke et interessant sted for oss før vi kan boome. Når vi er klare for det, kommer vi til Vilnius, sier Robertas.

Hans neste planer er å utvide engrosproduksjonen, det vil si å forsyne restauranter med kjøtt.

«Kanskje til og med for andre små butikker,» sier forretningsmannen.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment