Home » Joselu: Jeg vil gjerne fortsette å spille for Real Madrid, men mye kan skje i fotball

Joselu: Jeg vil gjerne fortsette å spille for Real Madrid, men mye kan skje i fotball

by Catherine Monroe

Han heter José Luis Mato og ble født 27. mars 1990 i Stuttgart. Men han er bedre kjent som Joselu, spissen for Real Madrid og det spanske landslaget. I en alder av 33 opplever han øyeblikk han aldri turte å drømme om før nylig. I løpet av få måneder tok han på seg Spania-trøya, debuterte med to mål mot Norge, vant Nations League i juni og ble avduket som spiller noen dager senere. Los Blancos.

Er du den lykkeligste personen i verden akkurat nå?
Sannsynligvis ikke, jeg tror ikke det. Jeg kan imidlertid forsikre deg om at jeg er veldig fornøyd.

Hvilken tittel ville du gitt denne perioden av livet ditt?
Lykke. Dette ville være den perfekte tittelen for å fange alt jeg opplever akkurat nå.

Må du fortsatt be om en klype for å tro at det er sant?
Ikke så mye nå. Men hvis du hadde stilt meg dette spørsmålet for en måned siden, ville jeg ha svart ja.

Hva om vi fortalte deg hva du kan forvente for et år siden?
Vel, jeg vil si at du sannsynligvis lyver for meg.

Hva tenkte du på da du gikk til presentasjonen din i Real?
Jeg kjørte i bilen med Carvajal fordi han skulle kjøre meg til klubben senere. Jeg var veldig, veldig nervøs. Jeg visste ikke hva jeg ville finne der. Jeg visste at det fortsatt var venner der fra min tid i Castilla. Da jeg kom inn i garderoben sa jeg til meg selv: Puh, endelig er du her! Glem det som skjedde i fortiden, nyt det og lev i øyeblikket.

Hva husker du da du gikk inn i garderoben for første gang?
Bilder fra alle triumfer i Europa. Bilder av Cristiano, Ramos, Marcelo, Modric… Jeg ble imponert da jeg hilste på spillerne.

«Josel, Real vil ha deg!» Hvem hørte du om dette fra?
Agenten min ringte meg og fortalte meg om det.

Var du ikke redd det var en spøk?
Jeg hadde ingen grunn til ikke å tro ham. Men jeg tenkte at hvis han fortalte meg senere at det var en spøk, ville jeg rive hodet av ham.

Og din kone Melanie, hvordan fant hun ut om det?
Vi var sammen da. Vi så på hverandre og sa: Dette kan ikke være sant. Men det var hun. Så kom dokumentene. Vi trodde på det på et sportslig nivå, men vi turte ikke helt tro på det. Det var øyeblikk da vi trodde det ikke ville fungere.

Gråter du av glede?
Sjelden. Min kone gjør det.

Gråt du etter å ha hørt denne nyheten?
Min kone gråt. Jeg hadde et kjøligere hode, men hun gråt.

Visste barna at faren deres ville spille for Real Madrid?
Lucas, den yngre, er tre år gammel og ennå ikke ved bevissthet. Men spør du ham, vil han si at faren spiller for Real Madrid. Det var en drøm for den eldste. Men ikke bare på grunn av Real Madrid. For første gang i livet klarte han å være nær familien, besteforeldrene, tanten og søskenbarna. Det var en ekstra glede for ham at han kunne leve med sine kjære.

Hvor lang tid tok det før du fikk t-skjorter med kallenavnet ditt?
Klubben presenterte det for oss på presentasjonsdagen.

Hennes vei til klubben var ikke lett. Det fant sted via Hoffenheim, Eintracht, Stoke, Newcastle
Det har vært mange gode og dårlige øyeblikk i karrieren min. Men jeg ville ikke endre et eneste skritt jeg har tatt for noe i verden. Jeg likte alt ved det, og det hjalp meg å være den spilleren og personen jeg er. Selvfølgelig var det tider da jeg kunne ha valgt en annen vei fordi ting ikke gikk bra, men det var valgene jeg tok som fikk meg hit.

Har du opplevd ensomhet i karrieren?
Jeg brukte mye tid sammen med min kone. Avstanden fra hjemlandet mitt og mangelen på støtte fra familien min eller media gjorde at jeg ønsket å være enda nærmere henne fordi hun alltid oppmuntret meg til å utvikle meg.

Hva lærte du i løpet av årene i Tyskland og England?
Hvert sted hjalp meg med å lære noe, ikke bare utenfor Spania. På Celta opplevde jeg sammenbruddet av klubben. Jeg dro videre til Castilla, hvor alt var fantastisk. Så dro jeg til utlandet, fikk erfaring med å bo i et annet land, spille i Europa, lære om Premier League… Alt dette hjalp meg med å utvikle meg og bli den jeg er.

Hvem er Dani Carvajal for deg?
Han er mer enn en kollega, mer enn en venn. Noen som har hjulpet meg mye, spesielt det siste året.

Visste du at du ville bli Real Madrid-spiller når du spilte i Nations League Final Four?
Ikke alt var stengt. Noe kan skje og alt kan være forgjeves. Dani støttet og beroliget meg den gang. Han vet hvordan klubben fungerer og fortalte meg om det.

Angrer du på karrieren din?
Jeg har ingenting. Alt hjalp meg til å utvikle meg videre. Jeg har hatt dårlige øyeblikk og tatt dårlige beslutninger. Men selv to skritt tilbake hjalp meg å ta to skritt fremover.

Hva skjer når du må forlate Real og ta to skritt tilbake?
Jeg er i Real Madrid og vil ikke forlate. Klart for meg.

Hva er det beste rådet du noen gang har fått?
Når ting går bra, blir folk tiltrukket av deg. Dette skjedde med meg i sesongen da Castilla og jeg rykket opp til andredivisjon. Når du er i utlandet og ting ikke går bra, glemmer verden deg plutselig. Det er ikke det at noen har fortalt meg dette, men jeg forsto at den beste måten er å ikke gi opp og trekke positive konklusjoner av alt. Det var folk som fortalte meg det.

Familiegjenforening: hvem tør å tilberede paella, carvajal eller joselu?
Pufff… Ingen av oss.

Hva om det må gjøres?
Jeg tror vi begge kan det grunnleggende, og det vil ordne seg for oss.

Hvordan har du det privat?
Jeg elsker å være sammen med barna mine. Jeg liker virkelig å ta henne med på fritidsaktiviteter. Jeg liker også å være sammen med min kone og gjøre ting sammen. Det siste året har vært virkelig vakkert for familien vår.

Kan du betraktes som et forbilde? Som 33 år gammel spiller flyttet du til Real Madrid og det spanske landslaget.
Kanskje. Mange barn, og ikke bare barn, stopper meg på gaten og forteller meg at jeg lyktes fordi jeg aldri ga opp. Arbeid lønner seg. Jeg vil at barna mine skal forstå dette og aldri gi opp.

Hvordan føler du deg når Bernabéu synger navnet ditt?
Det er den beste følelsen noensinne. Jeg kan ikke sette ord på det, selv om jeg gjerne vil.

Hvordan ser du for deg den kommende sommeren?
Men denne er nettopp over! Jeg vil ikke tenke på det. Jeg vil nyte det jeg har nå. Jeg vil gjerne fortsette å spille her, men mye kan skje i fotball.

Men du drømmer sikkert om et trofé?
Naturlig! Det er det viktigste. Drømmen min er å vinne trofeer med Real og enda mer med landslaget fordi vi allerede har vunnet Nations League.

Ti korte spørsmål til de ni:

Hvem fra gruppen din skal spille i EM?
Oss og Skottland

Barndomsidolet ditt er…
Fernando Torres

Resultatet av kampen mot Skottland?
Vi kommer til å vinne

Bellingham er…

diamant

Treneren som utmerket meg var…
Toril

Bernabeu er…
Verdens beste stadion

Da jeg så kampen mellom Spania og Marokko, hadde jeg følelsen…
Smerte fordi jeg ikke liker det når laget vårt taper.

Midtstopperen som deprimerte meg var…
Sergio Ramos

Min vane før jeg går ut på banen er…
Jeg prøver å trå inn på banen med høyre fot, kysser tatoveringene til barnas navn og ser opp mot himmelen for å minnes min far, som døde for syv år siden.

Målet mitt er…
Vær den beste fotballspilleren som er mulig.

You may also like

Leave a Comment