Home » Kabaret på Touchstone-konferansen. Bare se hva han tok med seg

Kabaret på Touchstone-konferansen. Bare se hva han tok med seg

by Gunnar Garfors


YouTube / Michał Probierz på den legendariske Krakow-konferansen

Bartłomiej Bukowski


Han plantet planter på konferanser, snakket tysk og ga motstanderens trener et språkkurs. Samtidig holdt han lenge imot å overta kontoret. En ting er sikkert med Michał Probierz: det blir ikke kjedelig.

Etter mislykkede eventyr med portugisiske trenere, hvorav den ene viste seg å være desertør og den andre en pensjonist uten ideer eller entusiasme, kan den polske fansen gjenopplive kjærligheten til polske treningsideer og være motvillig til å lete etter ytterligere utenlandske oppfinnelser. Den perfekte legemliggjørelsen av alle disse følelsene er den nye treneren for det hvite og røde laget – Michał Probierz.

– Når den polske treneren sier noe, er det alltid et problem. Treneren vil si at du må trene, og alle vil si: «Hva snakker han om?» For først trenger du en tysk trener – tordnet han i 2014, etter en av toppseriekampene, på en pressekonferanse han. … startet på tysk. En annen gang, etter et møte med Legia, ga han Henning Berg… et polsk-norskkurs.

– Jeg er overrasket over at Polen blir så kritisert under trening at de får oss til å se ut som idioter, stygge for å si det sånn. Dette er trist – sa han i et intervju med goal.pl i begynnelsen av året.

SE VIDEOEN: «Kong Zlatan.» Du vil ikke tro hvilken idé Ibrahimovic hadde

Hvis noen ønsker å gjenopprette tilliten til polske trenere, er Michał Probierz den perfekte kandidaten. Han har i hvert fall presentert seg som det i årevis, men korstoget mot utenlandske kolleger er bare en liten del av den fargerike personligheten til treneren, som har overrasket både journalister og fans ved flere anledninger.

En endring av perspektiv

polsk representasjon. Det viktigste laget i landet. Det er en drøm som går i oppfyllelse for nesten alle polske trenere. Nesten.

Michał Probierz har prøvd å ta denne posisjonen i årevis, selv om disse forsøkene nylig har mistet fart. Treneren selv ønsket imidlertid ikke å ta på seg den viktigste trenervervet i landet på lenge.

– Jeg vil ikke bli trener i det hele tatt! Jeg er en for ung trener til å lukke meg for dette yrket nå. I mitt tilfelle ville det være et skritt tilbake i utviklingen – sa han i et intervju med «Piłka Nożna» i 2012.

Noen vil si at det har gått mer enn ti år siden denne uttalelsen, og Probierz, rikere på mange erfaringer, kunne ha endret holdning. Ja, det er sant, selv om han for noen år siden, da skjebnen til Adam Nawałkas etterfølger sto på spill, holdt seg til våpenet.

– Jeg hadde ingen interesse for denne jobben fra starten av. I disse dager liker jeg ikke å gå ut på kaffe, se på spillerne og ta avgjørelser. Men hver dag liker jeg å se hvordan de utvikler seg, hvilke feil de gjør og hvordan de skal rettes – han svarte på spørsmål om en mulig plassering på landslaget.

Det ser imidlertid ut til at han i dag, i en alder av 50, endelig er klar for nye utfordringer.

Whisky, frøplante og rosa glass

Med Touchstone i spissen for landslaget kan fansen være sikre på én ting: Pressekonferanser med hans deltakelse kan ofte være mer interessante enn selve kampene, spesielt hvis han ikke klarer å rydde raskt opp i rotet til Fernando Santos.

Til tross for at han fortsatt trener store ligaklubber, var Touchstone en av ligaens mest fargerike skikkelser.

– Jeg husker at for 20 år siden, da jeg kom tilbake, var jeg den første som hele tiden snakket om trening. Og de fortsatte å få meg til å se ut som en idiot – han startet konferansen før Cracovias kamp med Lech Probierz ved å helle jord i en tidligere forberedt potte, deretter legge til frø og helle vann over alt.

– Og hvis du ser på det nå, vil det kanskje vokse noe om 5 minutter. «Det vokser ikke,» kommenterte Probierz hendelsen sin. «Dette er et eksempel på vår tålmodighet,» la han til, og understreket at dette var en analogi til tilstanden til polsk utdanning.

En annen gang bestemte han seg for å angripe treningsforholdene og det faktum at polske lag taper mot praktisk talt alle i cupene. – Jeg har rosefargede briller her og sier at polsk fotball endelig skulle se dagens lys. «Det er på høy tid at vi sier noen sanne ord om hvordan det ser ut,» sa han, iført et tidligere forberedt plagg.

En annen gang, da han ble spurt om arbeidet til en dommer som han følte hadde skadet laget hans, svarte han med sitt kanskje mest kjente sitat: «Jeg kommer hjem og knuller meg selv med whisky», for det er alt jeg har igjen.

Han er ikke redd for konfrontasjon

Du liker eller ikke liker Touchstone, men du kan absolutt ikke benekte karakteren. Det viste han flere ganger, og ikke bare i samtaler med journalister.

Da Jagiellonia, ledet av ham, led et nytt smertefullt nederlag i 2016, denne gangen 0-3 mot Podbeskidzie, bestemte de lokale fansen seg for å uttrykke sin misnøye ved å synge i krigerske ord hva de ønsket fra laget etter kampen. Touchstone nektet imidlertid å være passiv og gikk mot tribunen full av sinte fans. Den talentfulle treneren måtte holdes tilbake av flere Jagiellonia-spillere.

Han likte også å vise karakter selv i ungdommen. I et av intervjuene Onet siterer, avslørte han hvordan han havnet i tysk varetekt tidligere. – Lederen kunne ikke si hva han skulle gjøre videre. Jeg kunngjorde at hvis han ikke fant en klubb for meg innen en uke, ville jeg komme tilbake. Han fikk ikke til noe. Jeg rømte fra leiligheten min i Beveren og haiket. Lederen meldte fra til politiet at jeg stjal klærne hans, sa han.

– De arresterte meg i Kassel. De sjekket at jeg ikke hadde stjålet noe, det var ikke min størrelse, men jeg satt 24 timer i varetekt. Jeg vil ikke si at jeg var en drittsekk. (…) Jeg kom meg ut av fengselet og politiet kjøpte meg en togbillett fordi jeg ikke hadde penger. Så jeg nådde grensen. Jeg hadde ikke visum, men jeg ba tollerne la meg komme inn i Polen, minnes Probierz.

En annen gang, for å forsvare Bartłomiej Drągowski, som kom under kritikk for et dramatisk fall etter angivelig å ha blitt truffet av noe på tribunen, bestemte han seg for å ta hele skylden. «Som trener Michał Probierz har jeg det fulle ansvaret for hendelsen, da jeg ga informasjon om at spilleren simulerte en skade og tok Lechia-spilleren ut av rytmen,» skrev han på Twitter.

Selvtillit er en kvalitet som Touchstone aldri har manglet. Da han ble spurt på Turbokozak-programmet på slutten av fjoråret om den polske treneren ville klare seg i Barcelona, ​​var han ikke i tvil. – Hvis jeg svarer, vil det bli kommentert igjen på Twitter og snakket om i detalj. «Jeg tror han ville takle det og ikke ha noen problemer med det,» sa han.

Nå har han fått en utmerket mulighet til å bevise polske pedagogiske ideers overlegenhet over utenlandske. Det er imidlertid ikke lang tid igjen, da det polske landslagets neste kamper finner sted i oktober og opprydningsarbeidet etter Fernando Santos er usedvanlig stort.

Les også:
-Enorme penger i Champions League
– Han fikk nok av Polen og dro til Sverige
SE LAGSPIL I WP PILOT (sponset lenke)

You may also like

Leave a Comment