Home » Kamil Grosicki og Grzegorz Krychowiak i troppen til VM i Qatar

Kamil Grosicki og Grzegorz Krychowiak i troppen til VM i Qatar

by Gunnar Garfors

Mandag starter dannelsen av det 26 mann store laget, som trener Czesław Michniewicz ønsker å ta med til VM i Qatar.

Blant de nominerte var Kamil Grosicki, og ga Pogoń Szczecin første gang siden 1986 og verdensmesterskapet i Mexico at de har sin egen spiller på verdensmesterskapet. Den gang var Marek Ostrowski fast inventar i lagoppstillingen. Grosicki trenger å vinne minuttene sine og nominasjonen hans utløste kontrovers.

– Kamil har så store ferdigheter at han kan hjelpe oss i spill. Han har spilt mye og regelmessig i Pogoń i et år nå, så han er godt forberedt til verdenscupen. Han drar ikke dit for å skape atmosfære, men som enhver konkurrent har han mer seriøse oppgaver – forklarte valget til Czesław Michniewicz.

Grzegorz Krychowiak, en av lagets ledere, har lenge vært et sikkert kort. Og selv om midtbanespilleren ofte ble kritisert for form og feil, satset Michniewicz konsekvent på ham – akkurat som sine forgjengere – Adam Nawałka eller Paulo Sousa.

La oss huske at Grosicki er en student av Pogoń og Krychowiak av Orła Mrzeżyno, som også kort spilte for Stal Szczecin. Velgeren jobbet også for Pogoń (våren 2014 og i sesongen 2014/15). Det vil ikke være andre regionale aksenter.

Den brede oppstillingen inkluderte: Arkadiusz Reca, Adam Buksa, Mateusz Łęgowski, Kacper Kozłowski og Jakub Piotrowski.

27 år gamle Reca (som tilbrakte sesongen 2014/15 med toppklubben Świnoujście) er uheldig da han pådro seg en muskelskade under tirsdagens kamp i Italia og vil være ute i flere uker. Han har også gått glipp av tidligere kamper på grunn av skader. Skaden utelukket også Adam Buksa fra kampen. Pogoń-spissen 2018-2020 så veldig interessant ut i landslagskamper i fjor, sommeren bestemte han seg for å forlate New England Revolution og sluttet seg til Lens. I Frankrike har han helseproblemer og vil mest sannsynlig opereres og stå på sidelinjen i noen måneder.

Łęgowski, Piotrowski og Kozłowski er unge spillere. Łęgowski er en pogoń-spiller og Piotrowski og Kozłowski var portører. Michniewicz bestemte at de ikke var i god nok form til å hjelpe landslaget. Utvalget var avhengig av Damian Szymański, som spiller i Hellas. Valget – som i tilfellet med Grosicki – utløste kontrovers.

– Alle ble observert og vi bestemte at Damian er i best form – forklarte treneren.

Treningsleiren starter på mandag og polakkene spiller en vennskapskamp mot Chile i Warszawa på onsdag. Dette er lagets eneste test foran verdenscupen. Teamet flyr til Qatar torsdag. Han spiller første kamp mot Mexico 22. november, mot Saudi-Arabia 26. november og mot Argentina 30. november. Målet til polakkene er å komme seg ut av gruppa.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment