Home » Karim Benzema dømt til ett års fengsel

Karim Benzema dømt til ett års fengsel

by Gunnar Garfors

Publisert på:

Den franske landslagsspissen Karim Benzema ble onsdag funnet skyldig i et utpressingsforsøk i den såkalte Valbuena-sekstape-saken av Versailles (Yvelines) straffedomstol. Han ble dømt til ett års betinget fengsel og en bot på 75.000 euro. Advokatene hans kunngjorde umiddelbart at deres klient anket dommen.

Karim Benzema er nå fiksert på sin skjebne i den såkalte «sextape»-saken. Straffedomstolen i Versailles fant ham skyldig i medvirkning til å forsøke å utpresse sin eks-lagkamerat Mathieu Valbuena med Blues og dømte ham til ett års betinget fengsel og en bot på 75 000 euro.

Blues-spissens advokater annonserte umiddelbart at deres klient anket dommen. De fire andre tiltalte i den franske fotballverdenens rockesak ble dømt til mellom 18 måneder på prøvetid og to og et halvt års fengsel av Versailles straffedomstol.

Real Madrid-spissen, som ifølge hans advokater ikke deltok på den tre dager lange rettssaken forrige måned på grunn av klubbens sportslige agenda, var også fraværende da konsultasjonen ble lest. Faktisk spiller klubben hans en Champions League-kamp den kvelden på sheriff Tiraspols plen i Moldova.

33-åringen er siktet for å ha oppmuntret Mathieu Valbuena til å betale en gruppe påståtte utpressere i bytte for ikke å avsløre en intim video av spilleren.

På spørsmål om en mulig domfellelse i et intervju med den parisiske, forsikret det franske fotballforbundets president Noël Le Graët 10. november at spilleren som nylig fant det franske laget ikke ville bli «utestengt».

«Treneren vil alltid være ansvarlig for valget sitt og Benzema vil ikke bli ekskludert fra en mulig juridisk sanksjon,» sa lederen av FFF i dette intervjuet. «Selv om han får en betinget fengselsstraff, har han fortsatt muligheten til å anke en domfellelse. Stevningen hans, eller ikke i de kommende månedene, vil derfor ikke være knyttet til denne dommen.»

Med AFP og Reuters

You may also like

Leave a Comment