Home » Keir Starmer anklager regjeringen for å ikke ha forhindret «levekostnadskrisen om vinteren»

Keir Starmer anklager regjeringen for å ikke ha forhindret «levekostnadskrisen om vinteren»

by Thure Lindhardt

Sir Keir Starmer anklaget regjeringen for å undergrave landets energisikkerhet ved å unnlate å garantere innenlandsk gasslagringskapasitet da han advarte om en «levekostnadskrise om vinteren».

Ved å fremheve beslutningen om å permanent stenge Storbritannias største gasslagringsanlegg i 2017, vil Labour-leder Boris Johnson også klandre for ikke å ha situasjonen «under kontroll».

Årsaken til dette er at stigende globale gasspriser legger et stort press på energiselskapene, som har slått alarm om større kostnadsvolatilitet med tanke på den varslede nedleggelsen av grovlageret utenfor kysten.

Eksperter advarte tidligere denne uken om at på grunn av historisk lave lagernivåer denne vinteren, kan Europa bli nødt til å benytte seg av nødforsyninger som normalt anses som forbudt, med ytterligere engrospriser som forventes når temperaturen stiger.

Sir Keir forventes å besøke Rough-området på torsdag, som vil bli tatt ut av drift fra 2023, og advare om at landet står overfor en «vinterlevekostnadskrise og skyhøye gasspriser for hver husholdning».

Den fremhever også data fra den europeiske gasslagerbeholdningen som viser at Storbritannia hadde den nest laveste mengden gass på lager per innbygger den siste måneden.

«Regjeringens unnlatelse av å sikre våre gasslagre har undergravd energisikkerheten vår og utsatt oss for globale priser,» sa Sir Keir. «Dette er nok et eksempel på denne statsministerens brutte løfter som kan merkes i lommene til arbeiderne. «

Han la til, «Manglende evne til å ta kontroll koster nå ikke bare folk, det hindrer også styrken til vår fremtidige økonomi.

«Den konservative regjeringens begrensede satsing på hydrogen, en kritisk pilar i vår netto null-overgang, er ikke annet enn en dråpe i havet sammenlignet med våre naboer. Din nøling og nøling koster oss jobber.

GMB-forbundet insisterte også på at unnlatelsen av å erstatte Rough-gasslagringsanlegget var «fullstendig dårskap», og at ytterligere investeringer i hydrogenteknologi kan redde 100 000 arbeidsplasser over hele landet.

Organisasjonens generalsekretær Gary Smith la til: «Med Storm Arwen og blackouts i mange deler av Storbritannia sørger de for at lokalsamfunnene kan fortsette å klare stormene uten at varmeren går ut med lysene».

«Å ikke erstatte Roughs lager da det stengte var fullstendig dumhet – som GMB prøvde å påpeke den gangen. Dessverre, som forventet, falt advarslene våre for døve ører.

«Vi trenger ikke lenger å være raske og enkle med energisikkerheten vår, men å holde hjemmene våre varme og nå våre netto nullmål kan gå hånd i hånd. «

En talsmann for regjeringen sa: «Den nåværende energisituasjonen er ikke et forsyningsproblem, det er høye globale gasspriser. Som nylig markedsaktivitet har vist, har innenlandsk gasslagringskapasitet hatt liten innvirkning på gassprisene.

«Mens noen land må lagre gass for å sikre sin egen forsyningssikkerhet, drar Storbritannia fordel av tilgang til våre egne gassreserver i britisk territorialfarvann og sikre kilder fra pålitelige importpartnere», som Norge.

You may also like

Leave a Comment