Home » Kino: hva du skal se i 2022

Kino: hva du skal se i 2022

by Gunnar Garfors

fransk kino

Hendelsen, d’Audrey Divan

Vinner av den prestisjetunge Gullløven på filmfestivalen i Venezia i 78ᵉ i september i fjor, Hendelsen, av Audrey Diwan, er tilpasset fra romanen med samme navn av Annie Ernaux. I 1963, da abort fortsatt var ulovlig i Frankrike, ble unge Anne gravid utilsiktet. Denne selvbiografiske beretningen viser oss på en dyktig måte risikoen franske kvinner løper når de ønsker å avbryte et svangerskap, fire år før hjemmep-piller var lovlige.

Maigret, av Patrice Leconte

Med sine respektive imponerende filmografier er det vanskelig å tro at denne tilpasningen av Maigret og den døde jenta er det første samarbeidet mellom regissør Patrice Leconte og den produktive Gérard Depardieu. Den mest kjente av de franske etterforskerne, skapt av den belgiske forfatteren Georges Simenon, har vært omtalt i 75 romaner og 28 noveller. Men dette blir inspektør Jules Maigrets første opptreden på storskjerm siden 1958, da han ble spilt av den legendariske Jean Gabin.

november, av Cedric Jimenez

Er det for tidlig å gå tilbake til 13. november 2015-angrepene i Frankrike? Filmregissøren La French og BAC Nord, Cédric Jimenez, mener nei. Hans spillefilm forteller historien om politistyrkenes jakt på terrorcellen som er ansvarlig for angrepene på Bataclan og på gatene i Paris. Jean Dujardin vil lede denne brigaden, omgitt av Jérémie Renier, Sandrine Kiberlain, Cédric Kahn og Anaïs Demoustier.

Andre franske filmer utgitt i løpet av året:

Olympiadene, av Jacques Audiard (15. april 2022)

Brann, av Claire Denis

bror og søster, av Arnaud Desplechin

Peter von Kant, av Francois Ozon

Simone, århundrets reise, av Olivier Dahan

You may also like

Leave a Comment