Home » «Kino pavasaris» vil overraske: publikum vil bli invitert til visninger i utradisjonelle rom – MadeinVilnius.lt

«Kino pavasaris» vil overraske: publikum vil bli invitert til visninger i utradisjonelle rom – MadeinVilnius.lt

by Thure Lindhardt

Vilnius internasjonale filmfestival «Cinema Spring» rett før årets store høytider gir seerne en sjanse til å se hva de kan forvente på arrangementet, som finner sted 24. mars 2022. Festivalarrangørene presenterer en av de beste nyhetene fra festivalen, og arrangørene er ikke i tvil: kino er en festival, så publikum inviteres til eksklusive visninger i et nytt, utradisjonelt rom – Litauens nasjonale opera- og ballettteater ( LNOBT). Fra premieren på musikalen til den franske kultregissøren Leos Carax og bandet The Sparks, som åpnet årets filmfestival i Cannes, til en stumfilm, vil uforglemmelige filmer vises fra 27. til 30. mars i det spesielle kammeret omgitt av en kammeraura. for film hele familien med St. Med lyden av Christopher Chamber Orchestra. Billettsalget til fire av dem starter i dag

«På filmfestivalen i Cannes, som fant sted i år etter en pause, kjente og husket vi igjen den ekstraordinære kraften til live kinomøter, som kombinerer kinospråket, følelser som oppleves i salen og uvanlige filmrom. I mange år har vi forsøkt å sikre at seerne våre ikke bare får se de beste filmene i verden, men også bringe tilbake opplevelser som vil bli husket i lang tid. Vi ønsker at den 27. festivalen skal være en flott feiring for alle oss lei av virtualitet, en mulighet til å være forberedt på, forventet og husket med glede. I disse to årene fortjente vi virkelig å finne grunner til å gå ut oftere og dele positive følelser med andre. Vi er derfor veldig glade for å invitere deg til filmvisning i et av de viktigste kulturområdene i Litauen og oppleve kinoens sanne magi, sier Algirdas Ramaška, administrerende direktør.

JN Sakalauskas, leder for LNOBT, er sikker på at publikum på LNOBT-visningene vil oppleve en helt annen side av festivalen: «. Jeg er veldig glad for at kulturorganisasjoner går sammen for å skape uforglemmelige scener for publikum. «Jeg er sikker på at de besøkende til våre lokaler vil føle ånden til de store europeiske filmfestivalene og spesialiteten til den årlige filmfestivalen,» sier han.

Elskerinne på filmfestivalen i Cannes

Den fantastiske musikalen «Anosette» av Leos Caraxo, en fransk film enfant terrible som returnerte til filmfestivalen i Cannes og vant Gullpalmen i kategorien beste regissør, minner om den ekstraordinære opplevelsen av gaven og skjønnheten i den ekte filmmagien.

Fra kostymedetaljer til folkescener, fra en stand-up-scene i Los Angeles til surrealistiske operaproduksjoner, Leo Caraxo og The Sparks inviterer seerne til å dele en tragisk kjærlighetshistorie med den ekstraordinære handlingen til den amerikanske skuespilleren Adam Driver og den franske filmstjernen Marion Cotillard see . Disse flotte skuespillerne tar på seg utfordringene med musikaler og operaer, og skinner i nye lyse farger.

Publikum inviteres til premieren på filmen som en ekte musikal – i en kleskode av kveldstøyet.

Alle som lengter etter en rekke følelser på kino, må ha sett filmen «The Worst Person In The World» av den norske filmskaperen Joachim Trier, som av kritikere regnes som en av de mest interessante og viktigste regissørene i samtida.

Filmens hovedperson, Juli, vant beste kvinnelige hovedrolle på filmfestivalen i Cannes i trettiårene for rollen som den norske skuespillerinnen Renate Reinsve, og livet hennes er et eksistensielt rot. Ved veiskillet må hun ta en avgjørelse: å akseptere kjærestens ønske om å stifte familie, eller å ha en ny opplevelse med en uventet sjarmerende fremmed.

«Dette er trolig festivalens mest underholdende og treffsikre film om modernisme. Nesten alle generasjons Y-seere vil identifisere seg med hovedpersonen, andre vil kanskje bedre forstå deres eksistensielle frykt, som oppstår fra overfloden av muligheter, den etablerte kulten for individualisme og selvrealisering, sier Aistė Račaitytė, festivalens programleder.

Thai filmmesters debut på engelsk

Apichatpong Weerasethakul fra Thailand, en kjent regissør og installasjonskunstner av filmen «Memoria», vekker seerens evne til å lytte til det berømte landskapet i utenlandske byer og jungler. Som i sine tidligere arbeider, i det mystiske dramaet «Memoria», lykkes filmskaperen med å formidle følelser og tanker med nesten umulig presisjon som subtilt gjengir bilder, lyder og historier.

Memoria er Weerasethaculs første film utenfor Thailand. Han inviterte sin gamle venn, den britiske skuespillerinnen Tilda Swinton, til å spille hovedrollen, og oppfylte dermed deres etterlengtede ønske om å jobbe sammen. Jessica, spilt av T. Swinton, blir vekket av et høyt smell om morgenen, noe som forårsaker søvnløshet. Samtidig går seeren på jakt etter denne originale lydkilden. Det rolige, realistiske språket i filmen hjelper regissøren gradvis å overbevise seeren om at levende og døde, fortid og nåtid kan eksistere side om side.

Cinema Spring-teamets drøm er Charlie Chaplins komedie Circus med St. Christopher Chamber Orchestra

Fans av klassikeren og familier med de yngste seerne inviteres til festivallagets drøm, som ble planlagt for to år siden og utsatt på grunn av pandemien, for å oppleve en ekstraordinær reise gjennom tiden – Charlie Chaplins lekne komedie The Circus, den originale stumfilmen fra 1927 som vil bli fremført live. Christopher Kammerorkester.

Filmen, som ga skuespilleren hans første Oscar, hyller verdens mest kjente filmkomiker, akrobatikk og pantomime som inspirerte de viktigste rollene i livet hans. CH. Chaplins karakter Valkata er anklaget for lommetyveri og gjemmer seg i et omreisende sirkus mens han er på flukt fra politiet. Slik begynner den eventyrlige tegneserien

You may also like

Leave a Comment