Home » European Consumer Centers Network lanserer nettstedet eccnet.eu for europeiske forbrukere

European Consumer Centers Network lanserer nettstedet eccnet.eu for europeiske forbrukere

by Thure Lindhardt

Fra 16. desember 2021 kan europeiske forbrukere finne svar på spørsmål om forbrukerrettigheter på den nye nettsiden til nettverket av europeiske forbrukersentre (ECC-Net) eccnet.eu.

Et internasjonalt team av ECC-Net-medlemmer fra Nederland, Irland, Sverige, Italia, Kypros og Tyskland jobbet sammen for å skape en klar og omfattende informasjonskilde der svar på aktuelle spørsmål og bekymringer fra forbrukere i Europa kan bli funnet. Denne nye brukervennlige digitale plattformen er en omfattende og praktisk veiledning til forbrukerbeskyttelse under EU-lovgivningen.

European Consumer Centers Network (ECC-Net) gir råd og informerer forbrukere i Europa om deres forbrukerrettigheter og juridisk beskyttelse når de handler eller reiser i et annet medlemsland i EU eller Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet. Den nye nettsiden, som er laget i samarbeid, gir brukerne praktiske råd om hvordan de kan utøve sine brukerrettigheter og hvor de kan finne hjelp ved problemer. Hvert av de europeiske forbrukersentrene, og alle sammen, vil jobbe som et nettverk for å finne en minnelig løsning på en grenseoverskridende tvist mellom forbrukere og bedrifter. Ved behov tar de direkte kontakt med den næringsdrivende og sørger for at forbrukeren blir informert om sine rettigheter og får profesjonell hjelp på sitt eget språk.

I tillegg til et vell av informasjon, tilbyr eccnet.eu kontaktinformasjon for alle europeiske forbrukersentre i EU og i visse EØS-land som Norge og Island, som du kan henvende deg til for å sende en forespørsel eller klage på en kryss- grenseproblem.

Brukere kan finne nettstedet her: eccnet.eu

Du finner kontaktinformasjon for de europeiske forbrukersentrene her: eccnet.eu/contact-your-local-ecc

Du kan finne ECC-Net-nyheter ved lanseringen av den nye nettsiden på Twitter: twitter.com/ECC_web

Denne rapporten ble finansiert av European Union Consumer Program (2014-2020).

Innholdet i rapporten gjenspeiler kun forfatterens stilling og er hans ansvar; dette skal ikke tolkes slik at det gjenspeiler holdningen til Europakommisjonen og/eller Forbruker-, Helse-, Landbruks- og Matvarebyrået (CHAFEA) og/eller dets etterfølgere, European Innovation Council og Executive Agency for SMBs (EISMEA) eller eventuelle annen institusjon i EU. EU-kommisjonen og byrået er ikke ansvarlige for bruk som kan gjøres av informasjonen der.

Rapporten ble publisert av: Rasa Tiaškevičienė, statlig tjeneste for beskyttelse av forbrukerrettigheter

BNS pressesenter publiserer pressemeldinger fra ulike organisasjoner. Redaksjonen og organisasjonene de representerer er ansvarlige for innholdet i kunngjøringene.

You may also like

Leave a Comment