Home » Kjente svenske selskaper har bestemt seg for å bli aktive i Russland

Kjente svenske selskaper har bestemt seg for å bli aktive i Russland

by Gabriel Scott

Den svenske møbelgiganten Ikea sa torsdag at de reagerer på krigen i Ukraina og stanser virksomheten i Russland og Hviterussland, hvor den har tre fabrikker, 17 butikker og nesten 15.000 mennesker. arbeidsstyrke.

«Krigen har allerede en enorm innvirkning på folk. Det betyr også alvorlig forstyrrelse av forsyningskjeden og handelsforholdene. Av alle disse grunnene har Ikea besluttet å avslutte virksomheten i Russland, sa selskapet i en uttalelse.

Suspensjonen vil ramme Russland hardest, der det svenske selskapet har drevet siden 2000 og er en av de største arbeidsgiverne i Vesten.

Virksomheten i Hviterussland vil også bli avviklet, selv om det ifølge Ikea kun er noen få leverandører i landet og selskapet har ingen filialer.

«Den forferdelige krigen i Ukraina er en tragedie for folket. «Vår største sympati og vår største bekymring er å håndtere millioner av ofre,» sa selskapet.

«Disse avgjørelsene vil direkte berøre 15.000. Ikea-kolleger i regionen. Gruppen har til hensikt å tilby dem sysselsetting og inntektsstabilitet, samt støtte til dem og deres familier,» la Ikea til.

Ifølge selskapet er det 47 leverandører i Russland og 10 i Hviterussland som er berørt av beslutningen om å stanse import- og eksportprosesser.

Ikea annonserte først at de ikke ville legge ned sine filialer i Russland, noe som ble kritisert i Sverige.

Etter at russerne kunngjorde tilbaketrekning, stormet de rett og slett Ikea-butikker. Publikum som feier varene er fanget i videoene og bildene.

Den svenske klesgiganten H&M annonserte også onsdag at de vil stanse alt salg i butikker i Russland på grunn av krigen i Ukraina.

Selskapet sa at det er «dypt bekymret over de tragiske hendelsene i Ukraina» og «støtter lidelsene».

«H&M Group har besluttet å stanse alt salg i Russland,» sa klesselskapet, og la til at butikker i Ukraina allerede er stengt «av hensyn til kunders og kollegaers sikkerhet.»

H&M forsikret at de hele tiden ville overvåke og vurdere situasjonen.

Beslutningen reflekterer en endring i H&Ms policy – ​​H&M-butikker i Russland var fortsatt åpne onsdag morgen.

Musikkgiganten Spotify kunngjorde også onsdag at de hadde stengt kontoret sitt i Russland og fjernet alt russisk statsstøttet innhold fra tjenesten.

Avgjørelsen var som svar på et «uprovosert angrep på Ukraina», sa Spotify i en uttalelse.

«Vi har stengt kontoret vårt i Russland til neste kunngjøring,» sa et Stockholm-basert selskap notert på New York Stock Exchange.

I tillegg sier musikkgiganten at de har analysert tusenvis av webcast-serier siden krigen startet og begrenset forbrukernes tilgang til mediesider relatert til den russiske staten.

Spotify kunngjorde tidligere at de hadde fjernet alt innhold fra russisk-finansierte nyhetskanaler RT og Sputnik i EU og andre markeder.

Selve plattformen forblir tilgjengelig for russiske forbrukere.

«Vi er ikke i tvil om at det er veldig viktig at tjenesten vår forblir tilgjengelig i Russland – opprettholde muligheten for en global flyt av informasjon,» sa Spotify.

EUs og USAs sanksjoner mot Russland er en måte å påvirke den russiske økonomien på, og bemerker at Russlands handlinger i Ukraina ikke vil bli tolerert av det internasjonale samfunnet. Mange svenske selskaper har kunngjort at de forlater Russland denne uken eller avslutter virksomheten i landet.

Laget av thelocal.se.

Vil du ha det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Kjente svenske selskaper har bestemt seg for å bli aktive i Russland

sfgdfg

You may also like

Leave a Comment