Home » Jeg ville lett fly 300 meter

Jeg ville lett fly 300 meter

by Erlend Loe

Selv om det har gått mindre enn to uker siden sesongslutt i Planica, legger hopperne allerede planer for den sportslige fremtiden. Noen hviler etter noen måneders kamp, ​​andre begynner å trene før neste sesong, og atter andre drømmer om virkelig lange flyturer og å bryte den kosmiske 300-metersbarrieren.

Sistnevnte inkluderer Cene Prevc. «Midten» av Prevc-brødrene ga et intervju etter sesongen til slovenske TV PlanetTV, der han ærlig sier at hvis bare det internasjonale skiforbundets myndigheter ville tillate bygging av en mektig mammut som er i stand til slike avstander, ville hopperne støtte. – Fra oss spillere ville vi våget en slik satsing umiddelbart, men dessverre tillater ikke FIS det fordi alt må være innenfor sikkerhetsgrensene. Jeg håper det endrer seg snart og at myndighetene lar oss fly enda lenger – sier han.

26-åringen fra Kranj er også overbevist om at uten profilendringene i bakken i Vikersund kan det bli satt ny verdensrekord i årets skiflyging-VM. – Årets lengste flyvninger i Norge var i snitt 5-8 meter kortere enn da gjeldende verdensrekord ble satt. Etter min mening var det mulig å lande på 255 meter – anslår han. Den nåværende høyderekorden (253,5 m) ble satt 18. mars 2017 og tilhører østerrikeren Stefan Kraft.

Til tross for manglende tilfredshet på grunn av mangelen på ny verdensrekord, har Cene Prevc selv grunn til å være fornøyd, for forrige helg i Planica satte han sin nye personlige rekord med 246 meter. I følge hopperen tillot å forbedre terskelutgangen ham til å gli noen meter lenger. – Dette hoppet ga meg mye tilfredsstillelse og glede. Men da euforien stilnet og etter to dager fulgte hoppet mitt på Internett, klemte jeg hodet. Hvis jeg hadde fått timingen, ville jeg gått enda lenger – innrømmer han.

Sloveneren unnlot ikke å nevne stemningen på den årlige sesongfinalen i Letalnica. – Fansen våre gir oss en utrolig støtte. Vi er i utlandet hele vinteren. Fire måneder med reiser og konkurranser er en stor innsats, når vi kommer tilbake til Planica for finalen er vi litt utslitte. Men så opplever vi denne fanstøtten og det er vår fordel siste cuphelg. Uansett hvor utslitte vi er, plukker fansen oss alltid opp.

Takket være den utmerkede disposisjonen til sine spillere, tok Slovenia andreplassen i Nations Cup. Hun tapte bare 47 poeng til vinneren Østerrike.


Joanna Sosur, Kilde: Siol.net

Visninger: (1239)
Kommentarer: (6)

You may also like

Leave a Comment