Home » kjøre rapport. Det kommer en ny direktør for VM, Northug pensjonister bedre enn Klaebo og russerne sensurerer mesterens ord – Sportsinwinter.pl

kjøre rapport. Det kommer en ny direktør for VM, Northug pensjonister bedre enn Klaebo og russerne sensurerer mesterens ord – Sportsinwinter.pl

by Catherine Monroe

Tre måneder skiller oss fra den nye sesongen i langrenn. Spillerne forbereder seg til vinteren og FIS må finne en ny verdenscupdirektør. Hva mer skjedde i forrige ukes løp?

Foto av M. Rudzińska

skipbrudd i posisjon. Følelsen er i luften

Franske medier melder at det kan bli en endring i stillingen som direktør for verdenscupen i langrenn hver dag. Den nye presidenten i det franske skiforbundet, Fabien Saguez, har i noen uker lett etter en teknisk direktør for ski. Ifølge journalister falt valget på Pierre Mignerey.

I Frankrike sies det at Mignerey vil forlate FIS i løpet av de neste ukene. Litt over 2 måneder før neste sesongstart må verdensforbundet finne sin erstatter.

Klaebo ønsker å kjempe mot russerne, som sensurerer uttalelsen hans og kryper av glede

Da norgesmesteren Johannes Klaebo spurte ham fra journalistene til dagbladet.no om han ønsket å se russiske idrettsutøvere på internasjonale konkurranser, sa han utvetydig at jeg heller ville rase med landsmennene til Vladimir Putin.

– Til felles beste ønsker jeg din deltakelse fra begynnelsen. Vi snakker om utrolig gode løpere som jeg vil konkurrere med. De står vanligvis på pallen og vinner verdenscupkonkurransen. Jeg er arrangert på en slik måte at jeg alltid vil kjempe og beseire de sterkeste – innrømmer den femdobbelte olympiske mesteren tydelig.

«Men det viktigste er at krigen tar slutt,» la Klaebo til. Og russerne forsto uttalelsen hans, som om nordmannen allerede krevde en retur til konkurransen, til tross for den pågående krigen. Og de er glade for å ha en så stor konkurrent bak seg. De støtter sine landsmenn. I tillegg endret portalen sports.ru sin uttalelse ved å bruke begrepet «spesiell operasjon». Sensur på sitt beste…

FIS varsler en stor revolusjon

Informasjon fra norske medier tyder på at FIS har til hensikt å innføre en felles skitjeneste for alle deltakende lag. Pierre Mignerey, direktøren for verdenscupen i langrenn, snakket også om mulige endringer. – Hvis vi ikke kutter kostnader og ikke investerer penger i ungdom, vil stadig færre land være konkurransedyktige – sier franskmannen. – Vi har allerede snakket om å lansere en slik tjeneste og om like muligheter for alle. Vi har til og med en egen arbeidsgruppe som ser på denne saken og finner en god løsning – legger Mignerey til, sitert av VG.

En slik løsning vil redusere kostnadene og gjøre midlene enklere å bruke for land som ikke har for mange midler. Situasjonen til det britiske landslaget, uten penger til å betale for den norske tjenesten og trenerne de jobber med etter kutt til idrettsforbund, har uten tvil bidratt til de bredere refleksjonene rundt saken. – Britenes situasjon er et stort problem og dårlige nyheter for løpene fordi de var på rett vei. Noen land som Norge kunne hjelpe dem, erkjente Mignerey.

Mer om dette her.

Kong Northug beseiret Klaebo

Rulleskisesongen er i full gang. Det kjente Toppidrettsveka-arrangementet fant sted i Norge. Overraskende avgjørelser ble tatt den første dagen. Max Novak triumferte over distansen på 54 kilometer. Det var imidlertid ingen stor overraskelse, ettersom svensken spesialiserer seg på langdistanse.

Mest overraskende krysset Petter Northug (36) målstreken foran Johannes Høsflot Klaebo (25). Northug ble pensjonist for over 4 år siden og Klaebo er for tiden en av de beste i verden. Sistnevnte kommer imidlertid tilbake til starten etter å ha pådratt seg en skade og har tydeligvis ikke kommet seg enda. Han ble nummer 40 og Northug ble nummer 38.

Fink kollapser og vender hjem

Johanna Matintalo måtte reise hjem fra det finske landslagets leir i Italia uken før. – Jeg falt under rulleskøyter på en leir i Italia i helgen. Stort sett har jeg riper, men jeg har også et dypt kutt på høyre arm som krevde sting på et lokalt sykehus, skrev løperen på Instagram.

– Leiren varte rundt en uke, men jeg bestemte meg for å reise hjem. I Finland er det lettere å overvåke sårtilheling og det er mindre risiko for mulige komplikasjoner. Det er trist, men jeg er glad det ikke var verre – la Matintalo til.

Kilde: maastohiihto.com / VG / Sportsinwinter.pl / ledauphine.com / dagbladet.no / sports.ru

You may also like

Leave a Comment