Home » Krise i Ukraina. Flere og flere land advarer sine innbyggere mot å reise

Krise i Ukraina. Flere og flere land advarer sine innbyggere mot å reise

by Gabriel Scott

  • Franske myndigheter råder sine borgere til ikke å reise til Ukraina og forbereder seg på å evakuere ambassadeansatte i Kiev og familier til diplomater
  • Det tsjekkiske utenriksdepartementet advarte mot å reise til Ukraina og Hviterussland og rådet de som oppholdt seg der til å forlate disse landene
  • Tidligere på lørdag hadde regjeringene i Italia, Nederland, Belgia, Sverige og Spania oppfordret sine borgere til å forlate Ukraina og ikke reise dit av sikkerhetsmessige årsaker
  • Det polske utenriksdepartementet rådet også innbyggerne til å ikke reise til Ukraina
  • «Russland når sine mål. Det skaper panikk. Økonomisk taper Ukraina en formue,» kommenterte Onet-journalist Marcin Wyrwal på Twitter
  • Du finner mer informasjon på Onet-hjemmesiden

Franske myndigheter råder sine borgere til ikke å reise til Ukraina og forbereder seg på å evakuere ambassadeansatte i Kiev og familier til diplomater hvis de ønsker å forlate Ukraina, sa en av Elysee-palassets tjenestemenn lørdag. Han la til at den franske ambassaden i Kiev undersøker situasjonen til rundt 1000 franske statsborgere i Ukraina, hvorav mange har dobbelt statsborgerskap.

Det tsjekkiske utenriksdepartementet advarte mot reiser til Ukraina og Hviterussland, og rådet de som oppholder seg der til å forlate disse landene midt i den økende trusselen om en russisk invasjon av Ukraina. Det ble også rapportert at familiene til de tsjekkiske ambassadeansatte skulle forlate Kiev, men anlegget ville fortsette å operere.

Slovakia fraråder sine innbyggere å reise til Ukraina og evakuerer familiene til diplomater som jobber ved ambassaden i Kiev og konsulatet i Uzhgorod vest i landet, sa utenriksdepartementet i Bratislava lørdag. Beslutningen var basert på «de siste funnene som fortsetter å forringe sikkerheten og eskalere spenninger».

Romanias utenriksdepartement «anbefaler på det sterkeste» sine innbyggere å unngå å reise til Ukraina og råder de som allerede er der til å «revurdere behovet for å bli i landet», ifølge en pressemelding publisert lørdag. Det ble også rapportert at den frivillige hjemsendelsen av familier til rumenske diplomater som jobber i Kiev og Odessa er avsluttet, og ikke-nøkkelpersonell blir også trukket tilbake fra disse institusjonene.

Portugals utenriksdepartement ga ut en uttalelse lørdag hvor de advarte portugisere mot å reise til Ukraina på grunn av «økende militære spenninger».

Tidligere på lørdag hadde regjeringene i Italia, Nederland, Belgia, Sverige og Spania oppfordret sine borgere til å forlate Ukraina og ikke reise dit av sikkerhetshensyn. Lignende meldinger har blitt utstedt av regjeringer inkludert USA, Storbritannia, Latvia, Norge, Japan, Canada og Israel.

På grunn av den endrede sikkerhetssituasjonen forårsaket av den militære og politiske eskaleringen fra den russiske føderasjonens side, fraråder UD unødvendige reiser til Ukraina, meldte det polske utenriksdepartementet på Twitter lørdag.

Det nederlandske flyselskapet KLM kunngjorde lørdag at flyvninger til Ukraina umiddelbart ble innstilt på grunn av eskalerende spenninger med Russland.

«Så det nederlandske flyselskapet KLM stanser flyvninger til Ukraina. Jeg ser at de hadde dårlige erfaringer, mange nederlendere døde i MH17-ulykken. På den annen side oppfyller Russland sine mål. Det forårsaker panikk. Økonomisk taper Ukraina mye» – kommenterer Twitter-journalist Marcin Wyrwal.

Storbritannia og USA trekker ut tropper fra Ukraina

Vestlige soldater trekker seg også tilbake fra Ukrainas territorium. USAs forsvarsminister Lloyd Austin har beordret midlertidig tilbaketrekking av 160 amerikanske nasjonalgardesoldater fra Florida. Militæret hadde vært til stede der siden november i fjor. på treningsoppdrag. Soldatene er utplassert i en annen del av Europa.

Beslutningen ble kunngjort kort tid etter at det amerikanske utenriksdepartementet kunngjorde at det ville trekke de fleste av sine diplomater fra Kiev og suspendere konsulatets aktiviteter knyttet til en mulig russisk invasjon i løpet av de kommende dagene. Medlemmer av den amerikanske OSSEs overvåkingsmisjon forlater også Ukraina.

Britiske soldater vil også trekke seg ut av det krigstruende landet. Som kunngjort av assisterende forsvarsminister James Heappey Storbritannia trekker alle sine tropper ut av Ukraina denne helgen. Han la til at britene burde forlate dette landet mens de fortsatt har sjansen.

Fredag ​​kveld oppfordret Storbritannias utenrikskontor britiske statsborgere i Ukraina til å forlate Ukraina umiddelbart, og sa at de væpnede styrkene ikke ville være i stand til å evakuere i tilfelle en russisk invasjon.

Vi er glade for at du er med oss. Abonner på Onet nyhetsbrev for å motta det mest verdifulle innholdet fra oss

You may also like

Leave a Comment