Home » Krynica Forum 2023. Debatter om fremtiden, NATO-ambassadører og Małopolska-kvelden. Hva vil skje 13. og 15. september 2023?

Krynica Forum 2023. Debatter om fremtiden, NATO-ambassadører og Małopolska-kvelden. Hva vil skje 13. og 15. september 2023?

by Catherine Monroe

Krynica Forum 2023, en av de viktigste forretningsmessige og politiske begivenhetene i regionen, kommer nærmere og nærmere. Dette prestisjetunge møtet, organisert i samarbeid med Lesser Poland Voivodeship, samler ledende skikkelser fra politikk, næringsliv, vitenskap og kultur for å diskutere viktige globale og regionale spørsmål. Vi presenterer hovedarrangementene og temapanelene som vil finne sted fra 13. til 15. september under Krynica Forum 2023.

Innhold

Tomasz Szatkowski – Republikken Polens ambassadør, Muriel Domenach – Frankrikes ambassadør og Peter Bátor – Slovakias ambassadør, samt Øystein Bø, som snart overtar stillingen som ambassadør i Norge, møtes for å diskutere fremtiden til Nordatlantisk allianse. I panelet «The Future of NATO – Mapping the Challenges», planlagt til 14. september klokken 16.00, vil deltakerne ta for seg virkningen av avgjørelsene fra NATO-toppmøtet i Vilnius, spørsmålet om Ukrainas vei til NATO og spørsmålene som er reist. vil bli tatt opp under neste års toppmøte i Washington. Panelet vil bli ledet av Dr. Sławomir Dębski, direktør for det polske instituttet for internasjonale anliggender.

Generalløytnant Wiesław Kukuła, generalsjef for de polske væpnede styrker, vil være en spesiell gjest i paneldiskusjonen som er planlagt til 14. september kl. 11:00. Panel «Polen og krigen i Ukraina. «Utfordringer, prognoser og en ny sikkerhetsstrategi» fokuserer på å analysere virkningen av konflikten i Ukraina på polsk sikkerhet. Deltakerne, inkludert Dr. Michal Marek, Dr. Grzegorz Ocieczek og Kamil Pachecki, vil snakke om strategier for å styrke Polens sikkerhet.

Paneldebatten med tittelen «Finansiell sikkerhet i den nye geopolitiske virkeligheten – determinanter, muligheter, utfordringer» planlagt til 14. september kl. 11:00 i regi av Bank Pekao SA ble deltatt av ledende representanter for finanssektoren, inkludert Leszek Skiba (president fra banken). Pekao SA) og Marek Dietl (president for Warszawa-børsen) samt prof. Stanisław Mazur, rektor ved University of Economics i Krakow, vil diskutere spørsmål om økonomisk sikkerhet i en verden i endring.

Medlemmer av rådet for sikkerhet og forsvar til presidenten for republikken Polen møtes 14. september kl. 17.00 for panelet «Krigen i Ukraina som en katalysator for endringer i sikkerhetsmiljøet i republikken Polen.» Eksperter vil delta i diskusjonen, inkludert Dr. Przemysław Żurawski alias Grajewski, prof. Andrzej Zybertowicz, Izabela Albrycht og general Roman Polko for å diskutere endringer i Polens sikkerhetsstrategi etter russisk aggresjon mot Ukraina.

Seks rektorer ved universiteter i Lesser Poland og Subcarpathia vil delta i Krynica Forum 2023 og representere sine institusjoner i diskusjonspaneler om økonomiske og infrastrukturtemaer. Krakow University of Economics, AGH University of Science and Technology, Agricultural University of Krakow, Krakow University of Technology og Rzeszów University of Technology samt Wyższa Szkoła Biznesu – National Louis University i Nowy Sącz er representert på Krynica Forum 2023 på høyeste nivå.

Lesser Poland Evening, planlagt til 14. september kl. 20.00 i hoveddrikkehallen, vil være høydepunktet på Krynica Forum 2023. Det vil være en mulighet til å feire bedriftens prestasjoner og hedre de som har bidratt til utviklingen av regionen. Kvelden blir beriket med gallaen til Lesser Poland Voivodeship Economic Award og en konsert av bandet Kombi.

Det skjer i Polen og rundt om i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment