Home » Kukiz berømmet Dudas veto til tross for at han stemte på Lex TVN. Nå forklarer han seg

Kukiz berømmet Dudas veto til tross for at han stemte på Lex TVN. Nå forklarer han seg

by Gabriel Scott

  • Mandag sa lederen av Kukiz’15 i en kommentar for Onet at «presidentens avgjørelse er mest verdig hans embete». Internett-brukere påpeker imidlertid overfor Kukiz at han er i Sejmen. stemte for lovendringen
  • «E, kukis! Du stemte at det ikke fantes fjernsyn og nå roser du denne fyren! Er du dum eller hva? Godhjertet polakk» – skrev politikeren innledningsvis
  • I sitt bidrag beklaget han at presidenten ble ledet av polakkenes mening, som var basert på meningsmålinger i stedet for en folkeavstemning
  • Du kan finne flere slike historier på hovedsiden til Onet.pl

President Andrzej Duda kunngjorde at han ville nedlegge veto mot endringen av kringkastingsloven. Historien traff TVN, som eies av det amerikanske selskapet Discovery. Skulle den nye loven tre i kraft, må selskapet selge en majoritetsandel i TV.

Presidentens beslutning om det «hete» vetoet ble rost av styrelederen for Kukiz’15, Paweł Kukiz. – Jeg mener at dagens avgjørelse av presidenten er den mest verdige av hans embete – sa han til Onet. Han understreket at Andrzej Duda, som en representant for samfunnet som helhet, «alltid bør ta hensyn til offentlighetens mening når han godkjenner eller forkaster lover». Han la til at han var en forkjemper for kapitaldekonsentrasjon i media, men ikke på bekostning av sosial uro.

Kukiz har blitt anklaget i sosiale medier for tidligere å ha stemt for endringen av medieloven. Han refererte til disse påstandene i et Facebook-innlegg.

«E, kukis! Du stemte for at det ikke skulle bli noen tvn, og nå roser du denne karen! Er du dum eller hva? Godhjertet polak» – skrev politikeren innledningsvis (original skrivemåte – red.).

«Jeg svarer: 1. Som en politiker som tror at dekonsentrasjonen av kapital i media (alle) ville være bra for Polen og som har vært inkludert i programmet siden 2015 – er jeg ikke fornøyd med avgjørelsen til presidenten Citizen State (i stedet for partiet) og for hvem folkets vilje (selv om jeg er uenig i den) har forrang over den politiske viljen til ethvert parti, mener jeg at presidenten gjorde klokt i å nedlegge veto mot medieloven fordi han har viljen til flertallet av innbyggerne han representerer. For meg er dette flertallets vilje – med medieloven – uforståelig, men jeg må respektere beslutningen til presidenten valgt i parlamentsvalget som representerer denne viljen «- forklarte Kukiz i innlegget.

Resten av artikkelen under videoen:

Han understreket at han beklaget at «presidenten ikke beordret en gjennomsiktig folkeavstemning om denne saken, og at borgernes vilje kun ble tatt opp av forskningssentre, og disse tjener alltid – mer eller mindre – de som betaler». undersøkelser».

«Vel, jeg må også akseptere at det fortsatt er en lang vei å gå hvis flertallet av polakkene skal få samfunnsbevissthet og vilje til å forfølge, eller snarere kreve, et system som garanterer håndheving og beskyttelse av borgerrettigheter. Alltid fortsatt i hodet mitt.» (i form av politisk bevissthet) er vi nærmere Hviterussland enn Sveits. At vi (politisk) er et Kibol-samfunn er ikke en avgjørende faktor. Men jeg tror at det en dag vil komme et gjennombrudd. Vel, kanskje + jeg + tenker +, etter flere års erfaring i politikk er det et for stort ord. Jeg drømmer at en dag … «- la Kukiz til på slutten.

Hva handler Lex TVN Act egentlig om?

La oss huske at kultur- og mediekomiteen i Sejm uventet behandlet senatresolusjonen om loven om endring av kringkastings- og fjernsynsloven, den såkalte lex TVN, før jul. Det plutselige møtet i Sejm-komiteen vakte store følelser. Opposisjonsparlamentsmedlemmer appellerte til lex TVNs saksgang. De sa at de fikk vite om en slik møteplan noen minutter før den startet. Øyeblikk senere ble handlingen kjent som lex TVN adoptert av Sejmen. 452 parlamentsmedlemmer stemte. 229 parlamentsmedlemmer stemte for, 212 mot og 11 avsto.

PiS-politikere har hele tiden hevdet at gjerningen er det som menes at polske medier ikke skal kjøpes av selskaper fra udemokratiske land som Russland, Kina eller arabiske stater. Derfor bør medieloven regulere at TV- og radiostasjoner i Polen kun kan eies av Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet, som inkluderer landene i Den europeiske union samt Norge, Island og Liechtenstein.

Målet var imidlertid et helt annet. Skulle en slik lov tre i kraft, vil det kun ramme TVN-kringkasteren, som tilhører den amerikanske Discovery-gruppen. For det første fordi Amerika ikke er en del av det europeiske økonomiske samarbeidsområdet. For det andre er det bare amerikanere i Polen som eier elektroniske medier utenfor EØS. Det er av denne grunn at denne loven er kjent som Anti-TVN Law eller lex TVN.

Til slutt kunngjorde Andrzej Duda sitt veto mot lex TVN-loven på mandag. Funnene til Onet ble bekreftet at den kontroversielle endringen av kringkastingsloven av PiS til Andrzej Duda vil bli stoppet.

Vi er glade for at du er med oss. Abonner på Onet-nyhetsbrevet for å motta det mest verdifulle innholdet fra oss

Kilde: PAP, Onet

You may also like

Leave a Comment