Home » Lasteskip fra Delfzijl ved Norge i trøbbel. Alle 12 personer evakuert, inkludert en skadet (oppdatering)

Lasteskip fra Delfzijl ved Norge i trøbbel. Alle 12 personer evakuert, inkludert en skadet (oppdatering)

by Catherine Monroe

Et nederlandsk-flagget lasteskip har fått problemer vest i Norge. Lasten om bord har forskjøvet seg og skipet vipper. Et redningshelikopter reddet åtte personer som en forholdsregel.

Dette er rapportert av Amasus Shipping i Delfzijl, medeier av skipet, Eemslift Hendrika. Ifølge Kystvakten ble også de fire siste personene tatt av bord senere på kvelden. En av de siste passasjerene om bord ble skadet.

Det er omtrent 60 nautiske mil (110 kilometer) vest for den norske byen Ålesund. Passasjerene fløy til Ålesund. Kystvakten legger nå en plan med rederiet om hva som skal skje med skipet.

Å planlegge

Det er omtrent 60 nautiske mil vest for den norske byen Ålesund. Passasjerene fløy til Ålesund. Kystvakten legger nå en plan med rederiet om hva som skal skje med skipet.

Dagbladet snakker om en «kamp mot bølgene». Under den voldsomme stormen med bølger på opptil 15 meter, begynte lasten, inkludert lystyachter og andre skip, å bevege seg. Skipet har midlertidig lagt til kai.

Situasjonen er imidlertid ikke håpløs, sier Oddgeir Andersen i Hovedredningssentralen Ambulansetjeneste til Dagbladet. «Anslaget er at det er trygt og gjennomførbart for nå. Vi har et helikopter som svever over skipet, klar til å hente de siste personene om bord om nødvendig.» Noen timer senere viste det seg å være nødvendig.

Ifølge nettstedet skipfinder.com sendte skipet ut et nødsignal tidlig mandag morgen. Det var tolv besetningsmedlemmer.

Stabilisert

Ifølge Twitter-kanalen The Nordic Reporter klarte skipets mannskap å stabilisere skipet. Hvis været tillater det, kan det evakuerte mannskapet bringes tilbake.

Eemslift Hendrika ble bygget i 2015, er 112 meter lang og 17 meter bred.

You may also like

Leave a Comment