Home » Latviske ishockeyspillere starter U-20 verdenscupturneringen / Artikel med seier over nordmennene

by Gabriel Scott

Den første tredjedelen endte uavgjort 2-2, men latvierne scoret i de to neste periodene. Målvakt Bruno Brūveri ble kåret til den beste spilleren på det latviske landslaget.

Det norske landslaget meldte resultatet i det 7. minutt og spilte numerisk flertall til Lucas Trigas kastet inn det tomme målet. Derimot gjenopplivet latvierne umiddelbart – Raivis Ansons sendte pucken presist i mål rett etter kastet. I tillegg spilte Dāvis Orniņš suksessfullt foran mål noen minutter senere og satte Latvia i ledelsen. Nordmennene brukte imidlertid sitt numeriske overtak igjen og Ole Holms utlignet resultatet – 2:2.

Sandis Vilmanis scoret et mål for Latvia i andre periode med et håndskudd fra midten av sonen. Daniels Mūrnieks ga det latviske landslaget en 4-2 ledelse i begynnelsen av tredje periode.

I Horsholm i Danmark skal latvierne også konkurrere i gruppe A i førstedivisjon med hjemmelaget (13. desember), Hviterussland (15. desember), Ungarn (16. desember) og Kasakhstan (18. desember). Kun vinnerne av gruppen kommer inn i eliteklassen.

I fjor deltok ikke latviske ishockeyspillere i U-20-VM i gruppe A i førstedivisjon fordi turneringen ble avlyst på grunn av en pandemi. I 2019 endte latvierne på andreplass i en lignende turnering i Minsk. Det latviske U-20-ishockeylaget har ikke spilt i elite-VM siden 2017.