Home » Tapie-sak: Stéphane Richards overbevisning setter fremtiden hans ved roret til Orange i fare

Tapie-sak: Stéphane Richards overbevisning setter fremtiden hans ved roret til Orange i fare

by Gunnar Garfors

Lagt ut 24. november 2021 kl. 10:02Oppdatert 29.11.2021, 17:06

Stéphane Richard forlot rettssalen til lagmannsretten i Paris uten et ord – synlig rystet. Etter anke dømte dommeren den nåværende administrerende direktøren i Orange til ett års prøvetid og en bot på 50 000 euro for medvirkning til underslag av offentlig eiendom i den uredelige voldgiften i 2008, som Bernard Tapie rapporterte om 404 millioner euro.

Dommen står i kontrast til førsteinstansløslatelsen i samme sak for to år siden. Og ordene fra rettsvesenet er harde mot Stéphane Richard, daværende stabssjef for økonomiminister Christine Lagarde. «Han har begått alvorlige gjerninger,» bekreftet tribunalet, og privilegerte Bernard Tapies interesser til skade for staten han skulle forsvare.

Stéphane Richards handlinger ble ansett som «avgjørende» for forløpet og resultatet av voldgiften og for beslutningen om ikke å anke tildelingen. «Det er ikke en enkel uaktsomhet,» fant retten, og understreket at den hadde «misbrukt Christine Lagardes tillit» og at skaden staten ble påført, gitt summene som stod på spill og offentlig miskreditering, var «enorm» i handling.

Styremøte

Kledd i mørke klær og iført en svart maske, innrømmet Stéphane Richard denne forferdelige dommen i stillhet i en time. Riktignok er det mindre strenge enn påtalemyndighetens krav. Statsadvokatembetet krevde 3 års fengsel, hvorav ett var fast, og en bot på 100.000 euro. Og som i første instans er sjefen løslatt fra siktelsen for medvirkning til bedrageriet: Høyere regionale domstol anerkjente at han ikke var klar over de bedragerske manøvrene fra Bernard Tapies advokat og en av de tre voldgiftsmennene, som også ble alvorlig dømt. , på onsdag. Men det setter alvorlig fare for fremtiden til sjefen ved roret til Orange.

Det nåværende mandatet til Stéphane Richard – hans tredje – varer til mai 2022. Og sjefen hadde tydelig uttrykt ønske om å forbli president i ytterligere fire år ved å skille rollen som daglig leder for første gang. Dette kandidaturet blir nå stilt spørsmål ved, men det samme gjelder vedlikeholdet ditt som administrerende direktør frem til mai.

Stéphane Richard har fordømt en uforståelig og dypt urettferdig avgjørelse og har allerede anket til Cassation, og uttalt at han vil overlate sitt mandat til styret. Han møtes tirsdag ettermiddag for å diskutere det.

Kortene stokkes om

Staten, Oranges største aksjonær med 23 % av kapitalen og to styreverv, vil si sin mening. I en uttalelse til AFP indikerte Bercy nøkternt at styret «vil trekke konklusjonene fra denne beslutningen».

En mulig utgang av Stéphane Richard ville omstokke kortene til hans etterfølger. Staten kan oppmuntre ankomsten av en ekstern eller til og med utenlandsk president for å koble seg sammen med en daglig leder fra Oranges rekker. Internt er det ingen mangel på potensielle kandidater – fra Fabienne Dulac, den nåværende lederen av Orange France, til Jean-François Fallacher, i spissen for den spanske avdelingen, til Michaël Trabbia, lederen for innovasjon eller til og med Ramon Fernandez, visegeneral. direktør med ansvar for økonomi og strategi.

You may also like

Leave a Comment