Home » Lavrov håner Morawiecki. «Folk tror de er livets herrer» – Wprost

Lavrov håner Morawiecki. «Folk tror de er livets herrer» – Wprost

by Gabriel Scott

Sergey Lavrov dukket opp i det berømte russiske skoleprosjektet «100 spørsmål til Fuhrer». Lederen for russisk diplomati uttalte blant annet at han var overrasket over hvor raskt Vesten inntok en russofobisk holdning. Han anklaget også vestlige land for å ville endre reglene for internasjonale forbindelser slik at de var mindre gunstige for Russland. – Vi må slutte på noen måte å være avhengige av tilbudet av absolutt alt fra Vesten og garantere utviklingen av sektorer som er avgjørende for vår sikkerhet, økonomi og sosiale sfære i vårt hjemland – kommenterte han.

Den russiske politikeren understreket at Russlands nåværende mål er å utvide båndene med Kina ytterligere. «Nå som Vesten har overtatt posisjonen som diktator, vil våre økonomiske forhold til Kina utvikle seg enda raskere,» sa han.

Krigen i Ukraina. Lavrov til Morawiecki

Sjefen for det russiske utenriksdepartementet kritiserte igjen den polske regjeringen. – Polens statsminister Mateusz Morawiecki sier til nordmenn at de har tjent mye, oljeprisen er høy, så del det med andre – sa Sergey Lavrov. – Folk tror de er livets herrer. De ble fortalt at hvis de motarbeidet Russland og alt russisk, kunne de gjøre hva som helst, la han til. – Polens krevende holdning er lik den til Ukraina, sa lederen for russisk diplomati.

Krigen i Ukraina. Morawiecki om Norge

Den polske regjeringssjefen påpekte at Norge har svært rike mineralressurser. – Merprofitt som overstiger årsgjennomsnittet de siste årene fra olje og gass vil overstige 100 milliarder euro i et lite land med 5 millioner innbyggere som Norge – forklarte Mateusz Morawiecki.

– Vi er alle med rette opprørte over Russland. Bandittran, banditter, kriminelle og så videre, men mine damer og herrer, unge mennesker, noe er galt. Skriv til dine unge venner i Norge. De burde dele denne overskytende, gigantiske profitten – sa Lov og rettferdighet-politikeren.


Mateusz Morawiecki han appellerte også til norsk side. «Kjære norske venner, det er ikke normalt, det er ikke rettferdig», sa statsministeren, før han anklaget Norge for å tjene på krigen i Ukraina. – Den nærer seg også, selvfølgelig, utilsiktet, for det er ikke Norges feil, denne krigen i Ukraina, men den lever indirekte av det som skjer om krigen forårsaket av Putin – sa politikeren.

Statsministeren la til at Norge bør dele olje- og gassoverskuddet «raskt». – Jeg sier ikke at det er nødvendig for Polen. For Ukraina, for de som er mest berørt av denne krigen. Er ikke det normalt? spurte han.


Les også:
Kreml-talsmannen angrep den polske regjeringen. «Holdningen til Russland grenser til galskap»

You may also like

Leave a Comment