Home » Lech Posen trakk med Bodo/Glimt. Frost og vindfullt Norge viste seg å være vennlig mot de polske mesterne

Lech Posen trakk med Bodo/Glimt. Frost og vindfullt Norge viste seg å være vennlig mot de polske mesterne

by Connie Nielsen
Forfatter: CyfraSport
Bodo/Glimt – Lech Poznan

Europa Conference League er gjenopptatt! Lech Poznań er den siste representanten for vår liga i Europacupen. «Kolejorz» møter Bodo/Glimt i sluttspillfasen. Nordmennene la press på det polske laget, men de klarte ikke å beseire Filip Bednarek. Den beste handlingen i spillet kom imidlertid fra… en spiller fra Lech. Filip Marchwiński bommet på målet fra få meter. Salven gikk over stanga… Omkamp på Bulgarska Street.

Bodø/Glimt – Lech Poznan 0:0 (0:0)

Kort: Moumbagne-Murawski

Bodo/Glimt: Faye Lund – Wembangomo (80′ Amundsen), Moe, Lode, Sorensen – Konradsen, Berg, Gronbaek (86′ Tjaerandsen-Skau) – Mvuka Mugisha (70′ Sorli), Moumbagna (70′ Espejord), Pellgerino (70′ Zugelj)

Lech Poznan: Bednarek – Pereira, Salamon, Kvekveskiri (46′ Marchwiński), Milić, Czerwiński – Skóraś, Karlstrom (80′ Dagerstal), Murawski, Szymczak (72′ Velde) – Ishak (89′ Sobiech)

De norske andrespillerne var et mer aktivt og kreativt lag. De skapte definitivt flere sjanser, men Poznańs spillere hadde kampens beste situasjon, og Filip Marchwiński utnyttet dem ikke. Lechici fløy til Norge «ikke for å tape» og kan være fornøyd med uavgjort før andre etappe på hjemmebane. Det eneste tapet er fraværet av Radosław Murawski, som ble straffet med et gult kort, og utestengt ham fra kampen i en uke.

Treneren for Poznań-laget, John van den Brom, overrasket litt med lagoppstillingen. Nederlenderen valgte tre defensive midtbanespillere, med Nika Kwekweskiri som den femte forsvarsspilleren. Ikke rart at «Kolejorz» praktisk talt ikke hadde argumenter i angrep før pause. Han hadde tre skudd i hele kampen, men ingen på mål; mens rivalen skjøt opp til 14 ganger på Filip Bednareks mål.

Kampen ble hovedsakelig spilt på Lecher-halvdelen, som måtte jobbe hardt i forsvar. Poznań-spillere gjorde ingen store feil, men hjertene til Kolejorz-fansen, hvorav nesten 400 møtte opp på Aspmyra Stadium, slo raskere. Faris Pemi Moumbagna skapte problemer for Lech-forsvarerne, Albert Groenbaek var også farlig og prøvde å overraske Bednarek fra distanse med et fint teknisk skudd.

Lechia trengte også litt tid på å venne seg til kunstgresset, som de kun trente på én gang dagen før kamp. Kraftig regn som traff Bodoe hjalp ikke spillerne til begge lag med å skape et interessant skue. Gjestene ønsket å vente ut presset fra sine rivaler og det gjorde de da nordmennene mistet farten etter 20 minutter. Først på slutten dukket de polske mesterne opp i større antall under Julian Lunds mål. Imidlertid klarte verken Mikael Ishak eller Bartosz Salamon å krysse Michał Skóraś.

Vertene startet andre omgang med kraft, men heldigvis for Poznań-spillerne ble Amahl Pellegrino skitten til ballen. I det 53. minutt overrasket Lechites endelig konkurrenten. Etter handlingen til Filip Szymczak, som brukte farten på vingen, fikk Filip Marchwiński ballen under føttene. Poznań-midtbanespilleren sto seks meter fra mål og hadde ingen motstander rundt seg, og likevel sendte han ballen over tverrliggeren på en måte bare han kjente. Vertene kunne puste lettet ut, for selv om de hadde mange flere sjanser, skapte de ikke en så klar situasjon.

Marchwińskis tapte sjanse ga imidlertid et ekstra løft til Poznańs spillere, som begynte å bli mer involvert i offensiv handling i løpet av de neste minuttene. Nordmennene ga på sin side inntrykk av at de hadde mistet selvtilliten og ikke lenger var i stand til å servere ballen så fritt at de gikk med tap. Et godt avbrekk fra Lech varte ikke lenge og de norske andrespillerne tok initiativet igjen. Hjemmetrener Kjetil Knutsen hentet inn tre nye spisser, men angrepene til Bodoe/Glimt var litt kaotiske og utgjorde ikke det store problemet for hjemmelagets forsvar.You may also like

Leave a Comment