Home » LG gjør narr av kunder, men ingen ler

LG gjør narr av kunder, men ingen ler

by Peter Østbye

Premieren på HBO Max sist tirsdag 8. mars falt sammen med feilen i applikasjonsminnet for LG TV-er som kjører webOS-systemet. En uke har gått og giganten er fortsatt ikke i stand til å takle problemer som har en mye større innvirkning.

LG har prøvd å fikse butikken i en uke

Den andre dagen spurte vi LGs polske representant om feilen, som bare lakonisk sa at de var klar over saken og jobbet med en løsning. Det ser imidlertid ut til at problemet er mye mer alvorlig enn først antatt, ettersom brukerne fortsatt ikke får tilgang til butikkens innhold. Om premieren på HBO Max-applikasjonen og den enorme interessen for den kan påvirke driften av LG-servere er vanskelig å si. Uten det faktum ville jeg personlig ikke engang ha besøkt LG Content Store de siste dagene, så kanskje denne økte interessen hadde en viss innvirkning. Faktum er at på fredag ​​kunne jeg gå inn i butikken, installere applikasjonen og gjøre oppdateringer for andre, men i dag blir jeg igjen møtt med en melding som følgende. Jeg vet at andre LG TV-eiere har det samme.

Det er imidlertid bare toppen av isfjellet, siden det viser seg at andre skybaserte tjenester som tilbys av LG TV-er heller ikke fungerer. Kunder klager over at fjernkontrollene deres ikke lenger gjenkjenner tale, noe som gjør det umulig å enkelt kontrollere selve TV-en. Kjøpere av nye LG-modeller er imidlertid i verste situasjon, og det er nok ganske mange av dem, siden forrige uke kunne du for eksempel kjøpe en 55-tommers OLED-modell (A1) for under PLN 3000. De kan ikke forhåndskonfigurere enheten sin, bekrefte de relevante kontraktene og begynne å bruke Smart TV-systemet. Utilgjengeligheten til produsentens servere gjør dette umulig, og i praksis blir en moderne TV bare en skjerm for å se på bakkenett eller satellitt-TV. Dette er utvilsomt en svindel og et problem som sannsynligvis vil forarge mange nye brukere helt fra starten av.

Interessant nok er det en ganske enkel løsning. Det er nok å endre regionen fra for eksempel Polen til Norge, og da vil alle tjenester fungere som de skal. Du kan bekrefte kontrakten og få tilgang til App Store. Dette er imidlertid ikke en perfekt løsning på grunn av mangelen på typisk polske applikasjoner som Player eller Polsat Box. Velger vi et annet land, f.eks. B. Storbritannia, vi får ikke tilgang til HBO Max. Så i fremtiden vil det uansett være nødvendig å bytte regionen til polsk, mens det endelig fungerer som det skal.

LG kommuniserer ikke slik under krisen

En ting er fiasko, men hvordan det kommuniseres er ofte en mye viktigere sak. Dessverre har LG feilet fullstendig på dette området. Hundrevis av kunder kunne bare finne ut fra hotline at problemet var kjent og at det ble jobbet med å fikse det. Ingen detaljer om når tiden er inne og hva du skal gjøre hvis for eksempel vårt nyinnkjøpte TV-apparat rett og slett ikke oppfyller sin funksjon. Media, som ble «matet» med et like lakonisk budskap, ble behandlet på samme måte. Derfor vil vi med denne spalten gjøre LG oppmerksom på at dette ikke er tilfelle. Spesielt hvis problemet ikke er midlertidig, men har pågått i en uke og påvirker mange problemstillinger som ikke er så åpenbare ved første øyekast.

I denne situasjonen vil nok mange tenke hvor sensitive slike systemer reagerer på manglende produsentstøtte. Det er ingen nyhet at utviklere av smart-TV-system ofte støtter ulike applikasjoner på sine eldre TV-er og ikke tilbyr et alternativ. Så hvorfor konkurrere ved å tilby nyere og nyere løsninger når støtten for dem opphører etter 3-4 år? Kanskje det er bedre å tilby TV-er uten disse bekvemmelighetene og gi kunden valget mellom å utvide mottakerens muligheter med eksterne løsninger. Det er her jeg ser den største fordelen med Android TV. Denne løsningen som tilbys av teknologigiganten Google er trolig den sikreste, for det første at den fungerer og for det andre at den fortsatt vil støtte alle meningsfulle applikasjoner om 5 år og mer.

You may also like

Leave a Comment