Home » Lik funnet etter dødelig skred

Lik funnet etter dødelig skred

by Thure Lindhardt

Norske myndigheter meldte fredag ​​at de hadde funnet én person død to dager etter et formidabelt jordskred i en by nord for Oslo, og fortsatte sin redningsaksjon for å finne ni savnede personer. – Rundt klokken 14.30 ble det funnet en død person i raset, opplyser politiet på kort varsel. Hun publiserte deretter en liste med navnene på de ti savnede personene, to barn på 2 og 13 år og åtte voksne, hvor det sto at liket som ble funnet ikke var identifisert.

Støttet av svenske redningsmannskaper søkte redningsarbeiderne seg gjennom raset fredag ​​30. Hjelpeaksjonen fortsetter imidlertid, spesielt med tanke på luftressurser. Det er forbudt å fly innretninger over skredområdet frem til klokken 15 mandag.

Hus knust og begravd i gjørme

Myndighetene håper fortsatt på å finne overlevende i ruinene av hus som kollapset etter at jorden raste. «Jeg lytter til politiet når de sier at den pågående aksjonen er en redning og jeg velger å lytte til dem. Følger opp når de sier den er over.» Vi vil ha håp, men vi kan se hvordan siden ser ut, sa byens ordfører, Anders Østensen, på TV2.

Videoopptak viser en kollapset åsside med hus knust og begravd i mørk leire gjørme mens andre er kuttet i to. Onsdag ble tusenvis av mennesker evakuert fra hjemmene sine etter raset i Ask i Gjerdrum kommune, en by med 5000 innbyggere nordøst for den norske hovedstaden. Evakueringssonen ble utvidet neste dag da terrenget forblir ustabilt.

Rundt ti hus og 31 leiligheter raste sammen og noen hus flyttet seg over 400 meter. Vann- og energidirektoratet anslår raset til å være rundt 350 ganger 800 meter. Ti personer ble skadet, hvorav en ble alvorlig skadd og overført til Oslo. Statsminister Erna Solberg understreket på stedet at dette raset var «et av de største» landet hennes noen gang har opplevd.

You may also like

Leave a Comment