Home » [L’image du jour] Norges første P-8A Poseidon er bygget av Boeing og har fullført sin jomfruflyvning

[L’image du jour] Norges første P-8A Poseidon er bygget av Boeing og har fullført sin jomfruflyvning

by Thure Lindhardt

Mens Boeing står overfor å utsette lanseringen av sin CST-100 Starliner til den internasjonale romstasjonen (ISS) på ubestemt tid, kan produsenten stole på sin forsvarsavdeling. I tillegg til å øke konsernets inntekter i andre kvartal 2021 takket være lønnsomheten, registrerer den ofte små gevinster, som jomfruturen til den første P-8Aen den skal levere til Norge.

Sjøpatruljeflyet lettet fra Renton, Washington, rundt klokken 19 fransk tid og landet i Seattle nesten to og en halv time senere. Dersom piloten ikke ser ut til å ha hatt problemer under seilasen, vil det bli gjennomført ytterligere testing før endelig levering til Forsvarets Materielldirektorat, som er planlagt til senere i år. Det skandinaviske landet bestilte fem P-8-er fra Boeing i november 2016 for å erstatte sin nåværende flåte på seks P-3 Orions og tre DA-20 Jet Falcons. Kontraktsverdien ble estimert til mer enn en milliard dollar.

DERES INDISER

Åtte kundeland

« P-8 skal hjelpe Norge med å forbedre antiubåt- og antiskipforsvaret, samt etterretnings-, overvåkings-, rekognoserings- og søk- og redningsoppdragsa Christian Thomsen, ansvarlig for P-8 Europe-programmet, i en uttalelse. Det vil også fremme verdifullt regionalt samarbeid og interoperabilitet med NATO-land. ».

Norge er ett av åtte land som velger P-8A som sitt sjøpatruljefly, sammen med USA, India, Australia, Storbritannia, Korea, New Zealand og «Tyskland. Til dags dato har den amerikanske produsenten levert 136 av disse maskinene, som til en viss grad er det militære derivatet av Boeing 737.

You may also like

Leave a Comment