Home » Lionel Messi har vunnet Ballon d’Or!

Lionel Messi har vunnet Ballon d’Or!

by Catherine Monroe

Den 36 år gamle argentineren, rekordholder for den prestisjetunge folkestemmen, vant allerede i 2009/12 samt i 2015, 2019 og 2021. I forrige utgave var han ikke blant de «tretti» som var nominert.

I desember 2022 ledet han Argentina til VM-tittelen – i finalen i VM i Qatar beseiret han og kollegene Frankrike på straffe.

Stjernen til «Tricolors» og toppscorer i verdensmesterskapet i 2022, Kylian Mbappe fra Paris Saint-Germain, tidligere lagkamerat til Messi, tok tredjeplassen. Den andre var nordmannen Erling Haaland fra Manchester City.

Fjorårets vinner, franske Karim Benzema, ble kun nummer 16 denne gangen.

– Denne prisen tilhører også mine kolleger fra det argentinske landslaget. Jeg kunne ikke engang drømme om å ha den karrieren jeg har. Alt jeg har oppnådd. Så heldig jeg var som fikk spille for det beste laget i verden. Det er hyggelig å vinne disse individuelle trofeene. Og å vinne først Copa America og deretter VM med landslaget er noe fantastisk – sa Messi etter å ha tatt imot trofeet, som veier rundt 12 kg, på gallaen på Théâtre du Chatelet i Paris.

– Er den åttende Ballon d’Or noe spesielt? De var alle unike, innrømmet han.

Messi snakket lenge mandag kveld, og da han var ferdig, tok også sønnene hans scenen.

Om sommeren, etter å ha forlatt Paris Saint-Germain (han hadde tidligere spilt for Barcelona i mange sesonger), ble den berømte argentineren en spiller for amerikanske Inter Miami. Og mandag mottok han prisen fra medeieren i denne klubben og tidligere storfotballspiller David Beckham.

Kapteinen på det polske landslaget, Robert Lewandowski, tok tolvteplassen. I 2021 ble han nummer to i den prestisjetunge meningsmålingen, den høyeste i karrieren, og fjerde i fjor.

Sesongen 2022/23 var hans første i Barcelona, ​​etter å ha flyttet fra FC Bayern München. Med «Pride of Catalonia» vant han det nasjonale mesterskapet og Supercupen og ble den individuelle toppscoreren i den spanske toppligaen med 23 mål.

Med det polske landslaget kom han til åttendedelsfinalen i verdenscupen i Qatar.

Kvinners Ballon d’Or ble vunnet for første gang av Spanias Aitana Bonmati (spiller på midtbanen), som vant verdenscuppen med landslaget og Champions League med Barcelona. Trofeet ble overrakt til henne av lederen for verdensrankingen for tennis, serberen Novak Djokovic.

Blant de 30 nominerte var – for første gang i kvinnefotballens historie i Polen – Ewa Pajor. VfL Wolfsburg-angriperen endte på 18. plass.

Forrige sesong kom hun til Champions League-finalen med Wolfsburg, og tapte 3-2 for Barcelona (til tross for at hun ledet 2-0 ved pause). Hun scoret deretter ett av målene. Han er også fan av landslaget.

Den beste målvakten, betyr at han mottar prisen. Lev Yashin ble argentinsk verdensmester Emiliano Martinez fra Aston Villa.

Pokal oppkalt etter Gerd Müller-prisen for beste målscorer gikk til Erling Haaland. Et år tidligere gikk en slik pris til Lewandowski, denne gangen femte i denne rangeringen.

Haalands klubblag Manchester City mottok pokalen for beste herrelag. Det er ingen overraskelse. Forrige sesong vant «Citizens» trippelkronen – ligaen og FA-cupen – og triumferte i Champions League.

Trofé oppkalt etter The Raymond Kopa Trophy (Kopa Trophy) for den beste spilleren under 21 år ble tildelt engelskmannen Jude Bellingham. Den tidligere Borussia Dortmund-spilleren flyttet til Real Madrid i sommer og vil ha på seg fargene til Royals i den nye sesongen.

Forrige helg scoret han to mål for å gi laget sitt 2-1 borteseier mot Barcelona. Det er mange meninger om at Bellingham vil være en av de seriøse kandidatene til Ballon d’Or i neste utgave.

Sokrates-prisen for en fotballspiller engasjert i sosiale og veldedige formål ble tildelt brasilianske Vinicius Junior fra Real Madrid.

Barcelona var det beste kvinnelaget, inkludert: for å vinne Champions League for kvinner.

«France Football» har delt ut sin pris siden 1956. I sesongen 2010/15 tildelte magasinet og Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i fellesskap én spiller med FIFA Ballon d’Or, men siden 2016 har folk stemt på de beste spillere har blitt holdt separat igjen.

Etter at reglene endres, vil 100 journalister (tidligere ca. 170) kåre den beste spilleren – én fra hvert av de 100 beste landene på FIFA-rankingen.

MC, Polsat Sport, PAP

You may also like

Leave a Comment