Home » Litauisk fotball digitaliserer og beveger seg inn i sport

Litauisk fotball digitaliserer og beveger seg inn i sport

by Gunnar Garfors

Litauisk fotball er på vei mot digitalisering: gitt de endrede vanene og hobbyene til forbrukere i sportsbransjen, legger det litauiske fotballforbundet (LFF) mer og mer oppmerksomhet til opprettelsen og utviklingen av digitale produkter.

I sommer ga LFF, sammen med FIFA, ut FIFA Futsal World Cup 2021 Challenge Mobile Game for FIFA innendørs fotball-VM og oppfordrer i dag fotballklubber til å bli med i sporten og forberede seg til deltakelse i FIFA Espera Championship.

Foto :: 1 Nocrop

Litauiske fotballklubber driver med sport

Alle litauiske A-League-fotballklubber vil bli med på FIFA Esporto-plattformen og delta i FIFA Club Series 2022 verdensutvalg i begynnelsen av desember og i A-League Esporto-mesterskapet om våren.

Bilde :: 3 igjen

«Litauen er det første av de tre baltiske landene som deltar i den globale kåringen av FIFA Club Series 2022 for første gang i år. Klubber i vårt land vil bli inkludert i utvalget med klubber som Manchester City, West Ham United og Guild Esports av David Beckham konkurrerer.

Vi er glade for at vi, takket være LFF-lagets initiativ og utholdenhet, har blitt ledende innen digitalisering av fotball i de baltiske statene. Dette åpner for nye kommunikasjonskanaler for klubbene og muligheten til å nå et ungt publikum som er interessert i teknologi og sport, sier LFFs generalsekretær Edgaras Stankevičius.

Totalt 480 klubber deltok i de globale kvalifiseringene til FIFA Club Series 2022 forrige sesong, og det forventes en betydelig økning i år. Hvert idrettslag i den litauiske fotballklubben består av 2-3 spillere som liker videospillet «FIFA 22».

De beste litauiske spillerne vil få muligheten til å bli med på landslaget som skal delta i FIFA eNations Series 2022 Spring Cup. Dette mesterskapet er kun ment for de offisielle landslagene i landene satt sammen av fotballforbundene. I fjor deltok opptil 60 land fra hele verden i FIFAe Nations Series 2021.

E. Stankevičius bemerker at LFF sender spesialistene sine til det spanske og franske fotballforbundet for å ta i bruk beste praksis for å lage en e-sports-infrastruktur for fotball i Litauen.

bilde :: 2 nocrop

LFF initierer utviklingen av globale digitale produkter

LFFs samarbeid med FIFA for å utvikle eksport er ikke det første eksemplet på samarbeid. Et av de implementerte prosjektene er FIFA Futsal World Cup 2021 Challenge. Det er det første mobilspillet for FIFA Hall-fotball som etablerer seg i kategorien av de mest populære sportsspillene på Google Play- og App Store-plattformene.

Spillet ble utviklet på initiativ fra LFF for å gjøre den unge generasjonen sportsfans kjent med innendørsfotball og det kommende verdensmesterskapet i Litauen, og mange litauiske spesialister har vært involvert i implementeringen og programmeringen.

Ifølge generalsekretæren i LFF gjennomførte ikke arrangørene av forrige verdenscup slike prosjekter, noe som gjør det til en unik og innovativ løsning.

«FIFAs støtte til dette initiativet er en viktig og betydningsfull vurdering for det litauiske fotballmiljøet. Med tanke på globale trender og praksis i sports- og spillindustrien er gjennomføringen av et slikt prosjekt eksepsjonell,» sa E. Stankevičius.

I følge Ričardas Jaščemskas, kommunikasjonssjef i Lithuanian Game Developers Association, er muligheten til å bidra til utviklingen av FIFA-spillet svært viktig for Litauen og illustrerer den økende internasjonaliteten til spillindustrien vår og selskapene og fagfolkene som opererer i den.

«Muligheten til å bidra til utviklingen av FIFA-spillet er veldig viktig for Litauen og illustrerer den økende internasjonaliteten til spillindustrien vår og selskapene og fagfolkene som er involvert i den. Mobiltelefonspillutvikling og publisering er de ledende feltene i Litauen, og mange produkter som har vunnet popularitet over hele verden har blitt utviklet og publisert. Jeg tror at FIFA Futsal World Cup 2021 Challenge vil være nok en viktig rekord i historien til litauisk spillutvikling og vil bidra til å tiltrekke seg enda mer oppmerksomhet fra internasjonale selskaper og organisasjoner, sier R. Jaščemskas.

Det skal bemerkes at FIFA Futsal World Cup 2021 Challenge er et av de første tilfellene der spillere fikk muligheten til å lage en avatar av en virtuell kvinnelig fotballspiller.

«I samarbeid med FIFA fikk vi hjelp fra fotballfans over hele verden under spillutviklingsprosessen, som testet de første versjonene av spillet i praksis, og aktivt utvekslet tilbakemeldinger og forslag til forbedringer gjenspeiler det vellykkede resultatet», sier LFF General Sekretær E. Stankevičius.

I dag vokser antallet nedlastinger for FIFA Futsal World Cup 2021 Challenge raskt over hele verden, fra Europa til USA, Sør-Amerika og Asia. Et av landene som spiller spillet er Brasil.

I nær fremtid lover LFF å bringe flere innovative ideer til markedet.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», registersenteret osv. Kilder.

You may also like

Leave a Comment