Home » Litgrid skal gi råd til det italienske selskapet om synkrone ekspansjonsfuger

Litgrid skal gi råd til det italienske selskapet om synkrone ekspansjonsfuger

by Gunnar Garfors

Rokas Masiulis, daglig leder i Litgrid. Foto av Judita Grigelyts (V)

Det italienske elektrisitetsoverføringsselskapet CESI SpA vil gi den litauiske systemoperatøren for elektrisitetsoverføring i detalj råd om klargjøring av synkrone ekspansjonsfuger.

Konsulentkontrakten inngått med CESI SpA er verdt 0,9 millioner euro. Eur (ekskl. mva), Litgrid-rapport.

Selskapet skal stå for prosjektet, gi råd, delta i fabrikktester og hjelpe til med aksept av viktige synkronkompensatorstasjoner.

Vi håper at vi ved hjelp av CESI SpA kan implementere synkroniseringsprogramprosjektet problemfritt. Ved utgangen av året kan de litauiske og andre baltiske kraftnettene begynne å operere på samme nett som de kontinentaleuropeiske nettene, sier konsernsjef i Litgrid Rokas Masiulis.

Etter å ha signert en ingeniørkonsulentkontrakt, har Litgrid fullført nøkkelanskaffelsene av det synkrone ekspansjons felles utviklingsprosjektet.

Litgrid fullførte i desember kjøpet av hovedprosjektet og inngikk en avtale med Siemens Energy, som skal operere i Litauen frem til 2024. vil forberede tre synkrone kompensatorer mot slutten.

Den synkrone balansestasjonen er en kraftig roterende motor med høy masse med svinghjulssystemer koblet til kraftoverføringsnettet. En slik stasjon genererer ikke strøm, dens hovedoppgave er å sikre nødvendig treghet og stabilitet.

De nye synkrone ekspansjonsfugene vil utføre mange funksjoner som er viktige for systemets pålitelighet, som vil hjelpe oss til å administrere systemet uavhengig, integrere flere fornybare energikraftverk i systemet og effektivt bruke energiutveksling med nabolandene, sa R. Masiulis tidligere. .

Tre synkrone kompensasjonsstasjoner skal bygges i Litauen, som vil bli koblet til 330 kV-transformatorstasjonen Teli, Alytus og Neris (Nemenin, Vilnius-distriktet). Tre slike stasjoner til vil dukke opp i Latvia og Estland. Panas Events opererer i de elektriske systemene i Irland, Danmark, Tyskland, Italia og Norge.

Totalt er mer enn 40 % av arbeidene som kreves for synkronisering fullført og 5 synkroniseringsprosjekter er fullført: utvidelse av 330 kV Bitn transformatorstasjon, bygging av 110 kV Paggiai-Bitnai linje, rekonstruksjon av 330 kV Lietuvos Elektrin-Vilnius linje, Utvidelse av LitPol Link-forbindelsen og optimalisering av overføringsnettet i det nordøstlige Litauen.

Så langt jobber Litauen, Latvia og Estland sammen med Russland og Hviterussland i et IPS/UPS-system der elektrisiteten reguleres sentralt i Russland.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. Kilder.

You may also like

Leave a Comment