Home » Łódź: Studenter ved SEZ Łódź tekniske skole skal studere robotikk i Norge

Łódź: Studenter ved SEZ Łódź tekniske skole skal studere robotikk i Norge

by Gabriel Scott

Studenter fra Teknisk skole for automatisering og robotikk i Łódź, som opererer i SEZ Łódź, skal til Norge for opplæring. Som en del av PLN 1 million-programmet som er medfinansiert av de norske fondene, vil de delta i workshops om robotikk, robot- og enhetsprogrammering.

Å programmere en robot, designe en turbinrotor, bygge en drone eller et ubemannet fly – dette er bare noen av oppgavene som venter på studenter ved Technical School of Automation and Robotics i Łódź (TAiR) – den eneste skolen med denne profilen i Polen, som opererer i Łódź Special Economic Zone (SEZ) . I løpet av to år vil det avholdes workshops innen mobil og medisinsk robotikk, robot- og enhetsprogrammering og opplæring i Norge takket være prosjektet «Automasjon og robotikk for fremtidens profesjon», utført i samarbeid med University of Lodz Technology og Foundation First Scandinavia.

«Det er en stor ære for oss at prosjektet vårt ble valgt ut blant mange og mottok nesten PLN 1 million i støtte fra norske midler. Vi ønsker å forberede studentene best mulig på å navigere i den stadig mer voksende verden av automatisering og robotisering. Utdanning er det viktigste, derfor tilbyr vi i tillegg til obligatoriske klasser også elevene ytterligere muligheter for utvikling «- understreket presidenten i the Educational Zone – støtteselskapet til TAiR, Wiesława Zewald.

Den tekniske skolen har laget et program med tilleggsklasser for å forbedre elevenes kunnskap og praktiske ferdigheter innen robotikk og bruken av den på ulike områder av livet. De utføres under tilsyn av spesialister fra det tekniske universitetet i Lodz, f.eks. B. i laboratoriet for robotikk og anvendt vitenskap ved det tekniske universitetet i Lodz eller i laboratoriet for robotikk og automatisering ved instituttet for maskinverktøy og maskinteknikk ved universitetet i Lodz teknologi. En del av prosjektet er erfaringsutveksling med universiteter, industriskoler og bedrifter i Norge, noe som er mulig gjennom involvering av First Scandinavia Foundation – en ideell organisasjon som stimulerer barn og unge til å interessere seg for realfag.

«Robotisering ser inn i livene våre med stadig større mot. Ikke bare innen industri, men også innen medisin, luftfart og energi. Vi er et universitet som med suksess deltar i utviklingen av teknologi og skapelsen av nye løsninger innen automatisering og robotikk.» . Takket være slike prosjekter kan vi utveksle erfaringer ikke bare med unge entusiaster av faget, som studenter ved tekniske videregående skoler, men også med forskere fra universiteter og skoler i Norge «- sa direktøren for Institutt for maskinverktøy og maskinteknikk. ved Lodz University of Technology, prof. dr hab Eng Witold Pawłowski.

Direktøren for FIRST Scandinavia, Stian Elstad, husket at organisasjonen hans har samarbeidet med Universitetet i Lodz i årevis, inkludert den nylige åpningen av NewtonRoom i Łódź, som lar unge mennesker lære gjennom erfaring gjennom en rekke praktiske aktiviteter; Elstad ser et stort potensial i prosjektet utviklet av TAiR for å samle ideer og utveksle erfaringer mellom forskere fra Polen og Norge.

«24 studenter, 5 lærere fra vår tekniske skole og lærere fra det tekniske universitetet i Lodz deltar i prosjektet. Deltakerne skal for eksempel bygge en drone eller vindturbinrotorer og teste dem i vindtunnelen. Selvfølgelig også kurs i programmering av roboter for ulike oppgaver. Vi får se hvordan det ser ut også. robotenes verden i Norge. Dette vil tillate studentene å knytte uvurderlige kontakter som kan lønne seg i nær fremtid «- sa Bartosz Rzętkiewicz, direktør for TAiR.

Forskere fra Norge vil også besøke Łódź som en del av prosjektet. Det toårige samarbeidet avsluttes med utvikling av et opplærings- og workshopprogram som er klart for gjennomføring. TAiR vil gjøre det tilgjengelig for alle VET-institusjoner i Polen.

The Technical School of Automation and Robotics i Łódź er den eneste ungdomsskolen i Polen hvor du kan få tittelen Automation and Robotics Techniques. Det ble grunnlagt av Łódź Special Economic Zone og dets investorer Delia Cosmetics, Ceramika Tubądzin og Miele.

You may also like

Leave a Comment