Home » Lonely Planet anbefaler å reise til Oman – Respublika.lt

Lonely Planet anbefaler å reise til Oman – Respublika.lt

by Thure Lindhardt
1 bilde

Foto fra A. Paltarokas personlige arkiv.

Denne gangen tok Cookøyene – en miniatyrstat i Stillehavet – førsteplassen på verdensrankingen. Her er de ti beste fra årets Lonely Planet: Cookøyene, Norge, Mauritius, Belize, Slovenia, Anguilla, Oman, Nepal, Malawi, Egypt.

Ifølge eksperter fra Lonely Planet, i motsetning til enkelte andre land på den arabiske halvøy, angriper ikke Oman for å være den første til å gjøre noe spesielt og innovasjon.

«Reiseveiledningene til våre landsmenn er svært forskjellige, man kan si at reisevaner har utviklet seg i Litauen i løpet av tiårene, og at flere og flere mennesker velger eksotiske land etter at de har oppnådd vestlig velstand. Hele verden har blitt mindre. «Jeg pleide å bli invitert til å fortelle Lonely Planet om Litauen i flere episoder. Nå følger jeg Lonely Planet og ser etter nye måter, sier turekspert Alkas Paltarokas.

Turister til Oman, ifølge Lonely Planet, har den sjeldne muligheten til å oppleve essensen av den arabiske verden, ikke forvrengt av milliarder i å investere milliarder i skyskrapere, menneskeskapte øyer og kjøpesentre. Forfedrene til de fleste av byens nåværende innbyggere var Beduiner – ørkenbeboere som fortsatt er Behandle og ta vare på alle de møter som deres kjære slektning.

Er Oman et vakkert land? Skjønnhetsbegrepet er selvfølgelig forskjellig for alle. Men Oman vil uunngåelig imponere deg: enten de endeløse ville strendene eller den fryktinngytende soloppgangen i en ørken, eller de majestetiske fjelldalene eller røkelsestrærne som har flere poteter på tjæremarkedene enn i Litauen.

«Tilsynelatende, som mange litauere, har jeg vært i Egypt og Tyrkia mange ganger – en elementær avslapning: sol, hav, et kysthotell. I denne regionen måtte jeg reise til andre land og til og med delta på en ekspedisjon i Iran. Vi europeere er tiltrukket og fascinert av østlandene av mange grunner. Og de arabiske landene ser egentlig veldig eksotiske ut. Den arabiske halvøy tiltrakk meg og jeg planlegger en tur til Oman snart, hvor jeg ikke har vært før, sier A. Paltarokas.

Visste du at bønder i Oman fortsatt kan se sauer og geiter auksjoneres i dag? At det er tyrefekting i Oman som en gang kom fra Portugal, men som er helt grusomme? At alle gater i Oman er opplyst om natten og at kvaliteten er optimal, selv om varmen om sommeren når 50 grader? At monsunregnet faller hver sommer sørvest i landet i to måneder?
Men det hele vil blekne mot folket. Hvis du snakker med en lokalbefolkning i omtrent ti minutter, er det stor sjanse for at du blir invitert hjem – te. Gå. Og så forteller du andre, fortsett å si: «Utrolig …»

You may also like

Leave a Comment