Home » LSDP vil forlate en del av Neringa-avdelingen og ordfører D. Jasaitis blir S. Skvernelis. bli med

LSDP vil forlate en del av Neringa-avdelingen og ordfører D. Jasaitis blir S. Skvernelis. bli med

by Thure Lindhardt

Darius Jasaitis, ordføreren i Neringa, forlater det litauiske sosialdemokratiske partiet (LSDP) med en del av seksjonen, og Ausma Miškinienė, ordføreren i Lazdijai, vurderer å bli med i den litauiske bonde- og grønne union (begge).

«Ja», bekreftet D. Jasaitis torsdag da han ble spurt om han og Neringas kamerater allerede hadde tatt en beslutning om å forlate LSDP og slutte seg til partiet grunnlagt av S. Skvernelis.

«Beslutningen vil bli tatt i kveld klokken 18.00 under møtet i Lazdijai-avdelingen av det litauiske vitenskapsakademiet», sa A. Miškinienė til BNS på spørsmål om hun lovet å slutte seg til den politiske styrken S. Skvernelis.

Nyhetsportalene 15min.lt og delfi.lt var de første som kunngjorde overføringen av avdelingene D. Jasaitis og Neringa til en annen part.

Den første nestlederen i LSDP, Mindaugas Sinkevičius, sa til BNS at både han og partileder Vilija Blinkevičiūtė hadde forsøkt å fraråde D. Jasaitis å trekke seg, men ordføreren hadde allerede bestemt seg.

«Han presenterte en situasjon der han, som han sa, sov urolig i tre måneder, var inne i en refleksjonsperiode, men han tok en beslutning som ingen kunne endre, han tok en beslutning med en større del av medlemmene, for å trekke seg fra vår politiske organisasjon. Og denne tilbaketrekningen kommer ikke ut av ingensteds, men inn i den politiske makten samlet av Saulius Skvernelis, sa M. Sinkevičius til BNS.

Ifølge ham forblir en gruppe medlemmer «i Neringa-grenen». Ifølge M. Sinkevičius kan avdelingen ha til sammen rundt 100 medlemmer.

«Vi brenner ikke broer, unge politikere. Kanskje det er flere veier,» forsikret M. Sinkevičius.

Ordføreren i Druskininkai, Ričardas Malinauskas, bekreftet også overfor BNS at S. Skvernelis hadde invitert ham og hans politiske kamerater som jobber for feriestedets regjering til å bli med i partiet.

«Vi snakker, vi kommuniserer, men ingen avgjørelser er tatt ennå. Det er ingen hast, sa ordføreren.

S. Skvernelis og 12 andre parlamentarikere, som forlot LVŽS-fraksjonen i Seimas i midten av oktober, annonserte opprettelsen av sentrum-venstre-partiet Vardan Lietuvos.

I 2016 deltok ikke-partiet S. Skvernelis og «bøndene» i Seimas-valget og hadde etter seieren statsministerembetet til desember 2020. I fjor stilte han også til parlamentet ved LVŽS.

You may also like

Leave a Comment