Home » Macron oppfordrer Norge til å motstå gassprisøkninger i Europa

Macron oppfordrer Norge til å motstå gassprisøkninger i Europa

by Connie Nielsen

I en telefonsamtale onsdag kveld med statsministeren Norge Jonas Gahr butikk Den franske presidenten «ønsker Norges innsats for å øke gasseksporten og dermed bidra til å redusere Europas avhengighet av russiske hydrokarboner velkommen,» sa Elysee.

Macrons appell til Norge

Presidenten «oppfordret Norge til å fortsette og trappe opp innsatsen for å bekjempe økende energipriser i Europa», la han til. De snakket også om å sikre forsyninger gass over Østersjøen i forbindelse med skade på gassrørledninger nordstrøm 1 og 2 i de siste dagene.

Som et resultat av at Moskva begrenser gassforsyningen som gjengjeldelse for europeiske sanksjoner etter Russlands aggresjon mot Ukraina Norge har blitt hovedleverandøren av denne råvaren til Europasom den er koblet til med et omfattende nettverk av gassrørledninger.

Rekordeksport av norsk gass

Ifølge offisielle prognoser kan norsk gasseksport nå i år Rekordverdi på 122 milliarder kubikkmeter – anslår dagsavisen «Le Figaro». Med tanke på stigende priser på denne råvaren, har flere europeiske land, inkl Polenstøtter innføring av prisrestriksjoner på gassimport til EU-land.

Norge kunngjorde onsdag at de ville skjerpe sikkerheten rundt sine olje- og gassressurser, som de mener er potensielle Hovedmål for sabotasje.

Katarzyna Stańko fra Paris

You may also like

Leave a Comment