Home » ME i hurtigløp. Piotr Michalski etter å ha vunnet gullmedaljen: Jeg håper jeg ikke er i min beste form

ME i hurtigløp. Piotr Michalski etter å ha vunnet gullmedaljen: Jeg håper jeg ikke er i min beste form

by Catherine Monroe

– Jeg gjentar fra starten av sesongen at vi i dag er en av de beste sprintgruppene i verden. Vi kan si det med stolthet, skjule noen komplekser, gå på banen med hevet hode og vise hvor sterke vi er – sa Michalski.

Se også: Piotr Michalski med gullet til EM

Fredag ​​sa Michalski etter starten over 1000 meter at han var «heldig at han ikke er i toppform på dette stadiet av forberedelsene».

– Vel, og nå er spørsmålet, løy jeg eller hadde jeg rett? Jeg håper fortsatt at jeg ikke er i min beste form og fortsatt utvikler meg. Jeg er selvfølgelig raskest her i dag på 500 meter, men jeg håper at denne formen vokser og at jeg kan ta av – sa Michalski.

AZS AWF Katowice-løperen konkurrerte i det siste paret, og hans rival var vertens favoritt, Kai Verbij. – Hvis stadion var fullt, kan det hende at beina spenner seg litt når jeg hørte skrikene fra nederlenderne som heiet på motstanderen. Denne seieren smaker godt, så mye bedre at jeg har kjørt med Kai siden jeg var barn, og jeg er alltid to eller tre skritt foran meg. Jeg passerte ham ved en tilfeldighet for noen år siden, og denne sesongen passerer jeg ham jevnlig, inkludert på dette viktigste europeiske arrangementet. Hva mer kan du ønske deg siden jeg beseiret nederlenderne på deres land – la han til.

Michalski avsluttet mesterskapet med to medaljer – gull over 500 meter og bronse i lagsprinten. – Det viktigste ligger selvfølgelig foran oss, men det gleder oss veldig. Siden barndommen har jeg sett Artur Wasia nærme seg eller beseire den raskeste. Jeg så og drømte at en dag kunne denne dagen skje, at jeg ville være i denne posisjonen. Og i gang, jeg er og en måned før de olympiske leker med nederlenderne vil jeg vinne på Thialf – polakken var fornøyd.

Åttendeplassen i 500 meter-konkurransen gikk til Marek Kania. Lørdag var Kania glad for medaljen i lagsprinten og spøkte med at målet for søndagen var å unngå en tjuvstart.

Han var borte, selv om jeg trodde jeg ville bevege meg lett, men dommeren fløyte ikke. Jeg synes jeg gjorde det ganske bra for den nåværende fasen av sesongen, som er forberedelse til de olympiske leker. Det er definitivt fortsatt rom for forbedringer, men nå skal vi konsentrere oss om disse detaljene på leiren i Inzell – kommenterte Kania.

På siste dag av mesterskapet i Heerenveen var Karolina Bosiek den travleste, hun konkurrerte i lag-, 1000 meter og masseløp. Laget der Bosiek løp sammen med Kaja Ziomek og Magdalena Czyszczoń tok sjetteplassen, 1000-meteren fra Pilica Tomaszów Mazowiecki ble nummer sju og åttende i masseløpet.

– Jeg synes masseløp er bra. Til tross for disse to tidligere løpene følte jeg meg bra, selv om jeg kanskje med to runder igjen var litt usikker på om jeg kunne beholde ledelsen og tapte litt. Jeg jobber imidlertid med det, og jeg håper å være heldig i rett øyeblikk – sa Bosiek.

Den polske representanten, som slutter om tjueto år, legger ikke skjul på at hun forventer et bedre år enn i fjor. – Dette nye året har startet ganske bra for meg og jeg holder meg til det, og jeg legger slutten av 2021 langt bak og jeg vil ikke huske det. Jeg tror 2022 vil bli mye bedre – sa hun.

De resterende polakkene, som startet på søndag, tok ytterligere plasseringer – Magdalena Czyszczoń ble nummer 13 i masseløpet da Artur Janicki, Zbigniew Bródka ble nummer 21. Damian Żurek ble tolvte over 500 meter, Jakub Piotrowski ble femtende over 1500 meter og Zbigniew Bródkaenthka seksteenth. Marcin Bachanek attende.

EM var et show av nederlenderne som vant halvparten av alle medaljer – tjueen av førtito, inkludert elleve zloty. Bortsett fra vertene var det bare polakkene som vant gull – to ganger – og en gang belgiske Bart Swings i masseløpet. Totalt vant polakkene tre medaljer i Heerenveen – gull Piotr Michalski og sprintlaget bestående av Andżelika Wójcik, Kaja Ziomek og Karolina Bosiek samt bronselaget som består av Michalski, Damian Żurek og Marek Kania.

EM i Heerenveen, dag 3 – resultater:

Fru

1000 meter

1. Jutta Leerdam (Nederland) 1: 13.602
2. Femke Kok (Nederland) 1: 14.801
3. Daria Kachanova (Russland) 1: 14.943
7. Karolina Bosiek (Polen) 1: 16.766

Masseløp

1. Irene Schouten (Holandia) 8: 27.980 (60)
2. Marijke Groenewoud (Holandia) 8: 28.160 (42)
3. Elizaveta Golubeva (Russland) 8: 28 790 (20)
8. Karolina Bosiek (Polen) 8: 31.460 (3)
13. Magdalena Czyszczoń (Polen) 8: 39.590

Lagløp

1. Nederland 2: 54.128
2. Norge 2: 58.544
3. Russland 2: 59.321
6. Polen (Kaja Ziomek, Karolina Bosiek, Magdalena Czyszczoń) 3: 09.557

Menn

500 meter

1. Piotr Michalski (Polen) 34.602
2. Happy Scheperkamp (Holandia) 34.616
3. Dai Dai N’tab (Holandia) 34.764
8. Marek Kania (Polen) 35.079
12. Damian Żurek (Polen) 35.309

1500 meter

1. Kjeld Nuis (Holandia) 1: 43.608
2. Thomas Krol (Nederland) 1: 43.916
3. Allan Dahl Johansson (Norge) 1: 44.164
15. Jakub Piotrowski (Polen) 1: 48.236
16. Zbigniew Bródka (Polen) 1: 48.368
18. Marcin Bachanek (Polen) 1: 49.121

Masseløp

1. Bart Swings (Belgia) 7: 33.030 (61)
2. Livio Wenger (Sveits) 7: 33.170 (40)
3. Ruslan Zakharov (Russland) 7: 33.510 (20)
13. Artur Janicki (Polen) 7: 35.520
21. Zbigniew Bródka (Polen) 8: 01.930

pressemelding

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment