Home » Morawiecki ville at Norge skulle dele seieren. Tidligere PGNiG-sjef: Han undergraver sin forhandlingsposisjon

Morawiecki ville at Norge skulle dele seieren. Tidligere PGNiG-sjef: Han undergraver sin forhandlingsposisjon

by Catherine Monroe

Lederen for den polske regjeringen møttes 21. mai med ungdom som en del av den nasjonale ungdomsdialogkongressen. Statsministeren svarte på spørsmål fra salen, de fleste knyttet til krigen i Ukraina. Mateusz Morawiecki refererte også til Norge i denne forbindelse, og sa at landet «utilsiktet» næret krigen i Ukraina.

– Overskudd som overstiger årsgjennomsnittet de siste årene fra olje og gass vil overstige 100 milliarder euro i et lite land med fem millioner mennesker som Norge – sa statsministeren. Så la han til: «Skriv til dine unge venner i Norge for å dele dette overskuddet, gigantiske overskuddet.»

Morawiecki om Norge: De bør dele overfortjenesten

Tidligere PGNiG-sjef: Morawieckis ord var godt gjennomtenkt, det kunne bare være ett resultat

– Slike uttalelser har mening og tas etter hensikten. Jeg synes de bør oppfattes som partnerblasfemi, og de ble absolutt oppfattet som det – kommenterte den tidligere presidenten i PGNiG, tidligere økonomiminister Piotr Wo¼niak i et intervju med TVN24.

– Visst undergraver det forhandlingsposisjonen til våre forhandlere, om i det hele tatt. For fra det jeg har sporet opp gjennom historien, ser det ut til at ingen har tatt tak i det på over to år, noe som er en grov feil og overgrep og burde være gjenstand for en separat rettssak og stigmatisering av de som ga opp slike ting – sa han .

Du kan lese mer informasjon fra Polen på hjemmesiden Gazeta.pl

Jeg skal ikke nå argumentere for at det statsministeren ville si var lite gjennomtenkt, for det var absolutt gjennomtenkt, og selvfølgelig er det legitime spørsmålet hva det var til for, for det kunne bare være én effekt – å underby eller svekke selskapets forhandlingsposisjon i forhandlinger med norske partnere. Heldigvis kommer disse partnerne i Norge fra hele verden, de er ikke bare norske. Dette er amerikanere, italienere, franskmenn, det er representanter for afrikanske land […] og det er relativt få norske bedrifter

– sa tidligere økonomiminister Piotr Woźniak.

Finansdepartementet forklarer Morawieckis ord. Det handler om «solidaritetsskatten»

Morawieckis ord om Norge og «overskuddsdelingen» ble raskt avklart av finansdepartementet.

Dette er riktig tidspunkt, ifølge statsminister Mateusz Morawiecki, å snakke om «solidaritetsskatten» i land som tjener over gjennomsnittet på salg av energiressurser til støtte for Ukraina. Det er slike signaler om at en del av den norske politiske klassen mener denne ideen er den rette

– sa finansminister Magdalena Rzeczkowska.

Mateusz Morawiecki under et møte på National Congress for Youth DialogueMorawiecki vil ha en ny skatt. Det er det «Fôre nordmennene» handler om.

Konseptet «solidaritetsskatt» er ikke nytt og betyr en ekstra, vanligvis engangsskatt, på enkelte selskaper som gir ekstraordinære overskudd som følge av visse hendelser. Ideen er minst 25 år gammel – i 1997 «hevet» daværende britiske statsminister Tony Blair over 5 milliarder pund fra privatiserte offentlige tjenester for formål relatert til å beskytte arbeidsledige – forklarte Mikołaj Fidziński i Next.gazeta.pl.

Hjelp Ukraina, bli med i samlingen. Du setter inn penger på nettsiden pcpm.org.pl/ukraina

se videoen
Putin presset Finland og Sverige inn i NATO? Ekspert: Russland vil ha en lengre grense å vokte

You may also like

Leave a Comment