Home » München 2022: Wojciech Nowicki er europamester!

München 2022: Wojciech Nowicki er europamester!

by Gabriel Scott

Wojciech Nowicki med tittelen Europamester i München! Polakken vant ikke bare hammerkastkonkurransen med en poengsum på 82,00, men ble også verdens nummer én. Paweł Fajdek var like bak pallen.

12 konkurrenter i den brede finalen, inkludert to store favoritter – Paweł Fajdek og Wojciech Nowicki. Etter det begge menn har vist denne sesongen, ville det vært en sensasjon å ikke ha noen medaljer til våre hammermakere. Polakkene hadde en meget vellykket inntreden i finalen. I kvalifiseringsrundene var Fajdek noe bedre med 79,76, mens den hvit-røde toeren fikk 78,78. I finalen skal resultatet stormes over 80 meter.

Finalen startet med noe forsinkelse på grunn av ugunstige værforhold. Regnet gjorde at sykkelen kunne bli våt på Olympiastadion og ikke alle liker å kaste under slike forhold. Vi håpet imidlertid at polakkene skulle mestre det med glans. Nowicki startet flott – med et kast på 78,95 forbedret han seg til 80,90 i andre runde. Da det så ut til at konkurrenten vår hadde denne konkurransen under kontroll, hoppet Bence Halasz ut av hatten og kastet Nowicki inn i tredje runde med en score på 80,92. Paweł Fajdek ga oss mange nerver, etter de to første brente kastene scoret han kun 78,43 i det tredje og kom seg dermed inn i den tette finalen, selv om det fortsatt manglet mye til medaljen.

I den fjerde runden brente Halasz testen sin. Nowicki var nærme, men 80.66 slo ikke det ungarske resultatet. Fajdek forbedret seg derimot til 78,49, men ble likevel nummer fire. EM-skjebnen endret seg og ble avgjørende i femte runde. Wojciech Nowicki, som kastet like foran Bence Halasz med en poengsum på 82,00, ledet ikke bare konkurransen, men toppet også verdensrankingen med en poengsum på 82,00 til 80,92 Halasz. Den siste runden endret ikke på det. Nowicki vant foran Halasz og Eivind Henriksen fra Norge. Paweł Fajdek scoret 79,15 i det siste kastet. Med dette resultatet tok han 4. plass.