Home » Mystisk gasslekkasje fra NS1 og NS2! «Mulige provokasjoner»

Mystisk gasslekkasje fra NS1 og NS2! «Mulige provokasjoner»

by Gabriel Scott

Jeg kan ikke utelukke noe scenario. Vi er i en situasjon med høy internasjonal spenning. Vår østlige nabo fører stadig en aggressiv politikk, inkludert væpnede i Ukraina, så provokasjoner kan ikke utelukkes, sa Marcin Przydacz, nestleder i UD, etter en gasslekkasje fra Nord Stream 2. Det var også en gasslekkasje fra Nord Stream gassrørledning 1 i Østersjøen på to steder nordøst for Bornholm, rapporterte det svenske sjøfartsverket tirsdag.

LES OGSÅ: Nord Stream 2 gasslekkasje i Østersjøen! Danskene stengte bassenget sør-øst for Bornholm for skip

Energistyrelsen meldte at det oppsto en gasslekkasje fra en av Nord Stream 2s to rørledninger mandag. Ifølge byrået er det ingen sikkerhetsrisiko forbundet med å åpne gassrørledningen utenfor restriksjonssonen. Landets sjøfartsadministrasjon har stengt en vannmasse i Østersjøen sørøst for Bornholm for skip.

Nestlederen i UD ble spurt i Polsat News om lekkasjen kan ha noe med Baltic Pipe å gjøre.

Så snart vi mottar fullstendig informasjon, også fra våre danske partnere, om årsakene til denne feilen, vil vi kunne peke ut alle motivene med fullt ansvar

– reservert.

Jeg kan ikke utelukke noe scenario. Vi er i en situasjon med høy internasjonal spenning. Dessverre fortsetter vår østlige nabo å føre aggressiv politikk. Hvis han er i stand til en aggressiv militærpolitikk i Ukraina, er det åpenbart at provokasjoner heller ikke kan utelukkes i deler av Vest-Europa

understreket Przydacz.

Vi har sett denne typen provokasjoner de siste årene, inkludert forsøk på å eliminere politiske fiender. Du må holde deg rolig her og sjekke det rolig ut, men jeg er overbevist om at dagens åpning av dette store, viktige Baltic Pipe-prosjektet vil bli gjennomført uten avbrudd og gass vil pumpes fra i høst for å holde polske familier trygge

– la til.

Uidentifiserte droner nær oljeplattformer nær Norge

Gassrørledningen Nord Stream 2 er ikke offisielt satt i drift, men er fylt med gass på grunn av trykktester. Rett før Russland invaderte Ukraina kunngjorde kansler Olof Scholz at landet hans ville slutte å bruke rørledningen.

Nestlederen i UD ble også avhørt om medieoppslag om at uidentifiserte droner nylig ble oppdaget på oljerigger på norsk kontinentalsokkel. De norske hemmelige tjenestene utelukker ikke at utenlandske hemmelige tjenester kan aksjonere mot Norge etter krigsutbruddet i Ukraina.

Norge er medlem av den nordatlantiske traktatorganisasjonen, det er en del av NATO, det er under vår felles NATO-paraply, så jeg tror ikke det er åpen sabotasje her, men heller forsøk på å påvirke energimarkedene på noen måte fra siden av aggressorstaten – den Angriperen ønsker å påvirke disse energimarkedene, frykter han i vinter, sier at det vil bli problemer igjen i Europa – det kan ikke utelukkes, man må undersøke rolig og reagere om nødvendig, men ikke bare med muntlige appeller , fordi våre naboer i Moskva sannsynligvis gjør veldig lite – vi må bare handle på en måte som unngår disse provokasjonene så snart som mulig

sa Przydacz.

Som han la til, «kan det handle om å skape frykt i folk.»

Nord Stream gasslekkasje 1. Ekspert: Saken er usannsynlig

En gasslekkasje fra gassrørledningen Nord Stream 1 i Østersjøen har oppstått to steder nordøst for Bornholm, meldte det svenske sjøfartsverket tirsdag. Mandag meldte danske myndigheter om en lekkasje i gassrørledningen Nord Stream 2. Ifølge professor Tomas Karberger fra Chalmers tekniske universitet i Gøteborg er det lite sannsynlig at et uhell vil føre til skade på begge gassrørledningene.

Vi advarer nærliggende fartøyer og ber om at du holder en sikker avstand på 5 miles (nesten 10 km) fra lekkasjesteder

– meldte det svenske sjöfartsverket i en pressemelding.

Samtidig ble det utstedt en advarsel om at fly ikke skulle senke til en avstand på mindre enn 1000 meter innenfor disse områdene.

Feilen finner sted i den svenske eksklusive økonomiske sonen.

Mandag ga Sjøfartstilsynet en lignende kunngjøring knyttet til en gasslekkasje fra gassrørledningen Nord Stream 2 på et sted sørøst for Bornholm, som stenger reservoaret for skipsfart. Dette området er den danske eksklusive økonomiske sonen.

Det danske Energistyrelsen kunngjorde at «lekkasjen vil ha lokale innvirkninger på Bornholms miljø og vil også ha en negativ innvirkning på klimaet på grunn av utslipp av metan til atmosfæren».

Professor Tomas Karberger fra Chalmers tekniska högskola i Gøteborg mener det er «usannsynlig at et uhell vil skade begge gassrørledningene».

I teorien kan det være skipsankere, men skaden skjedde nesten samtidig på forskjellige steder

– bemerket prof. Karberger i et intervju med byrået TT.

Transport gjennom Nord Stream 1-gassrørledningen er stanset av Russland, men den inneholder gass. Gassrørledningen Nord Stream 2 er ikke offisielt satt i drift, men er fylt med gass på grunn av trykktester. Rett før Russland invaderte Ukraina kunngjorde kansler Olof Scholz at landet hans ikke ville bruke rørledningen.

mm / PAP

You may also like

Leave a Comment