Home » Natten etter at restriksjonene i Norge ble opphevet, var politiet arbeidsledige

Natten etter at restriksjonene i Norge ble opphevet, var politiet arbeidsledige

by Thure Lindhardt

Etter meldingen om opphør av de fleste koronavirusrestriksjoner i Norge, mottok politiet i hovedstaden 190 oppringninger natt og natt lørdag. Tjenestemenn sidestilte intensiteten av nattens begivenheter med nyttårsfestivalen.

«Vi la merke til det da. Vi visste at åpningen ville ta lang tid, og vi forberedte oss på det – vi hadde god tid, sa Egil Jørgen Brekke, Oslo politiinspektør.

Han la til at natten var mer stressende enn den vanlige helgen, men ikke spesielt utfordrende og i utgangspunktet nesten synonymt med den typiske nyttårs- eller 17. mai-natten.

Over hele landet var det lørdag kveld mange mennesker ute på gata og på diskoteker, noen steder var det konflikter, slagsmål og lignende hendelser.

Det var ikke mange alvorlige hendelser i Oslo, ifølge EJ Brekke.

– De fleste utrykningene skyldtes mindre hendelser, konflikter og trafikkproblemer. Det var imidlertid noen alvorlige hendelser, sier inspektøren.

En mann fikk alvorlige hodeskader i en voldelig hendelse. En annen ble knivstukket i beinet.

Natten i Bergen var spent nok da mange mennesker samlet seg i sentrum. En 19 år gammel mann ble slått og bortført og fraktet til sykehus.

– Politiet har fått mange henvendelser. Selv om vi kom tilbake til det normale livet, var ikke natten regelen – det var mer som nyttårsfeiring eller 17. mai. Heldigvis var det ingen spesielt alvorlige hendelser. Det var imidlertid mange som var svært beruset og politiet fikk meldinger om bråk og konflikt, spesielt i Bergen sentrum, sier Tatjana Knappen, operasjonsleder i Vest-politiet.

Stavanger slapp ikke unna opptøyene.

– Natten var travel, vi fikk mange invitasjoner til fester og feiringer. Mye konflikter og forstyrrelser resten av natten. Det ble imidlertid ikke registrert noen alvorlige hendelser, sier politiet i byen.

Det er lange køer på utestedene i Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø. En lang kø dannet seg på en bar i Trondheim. På et tidspunkt var trafikkorken så stor at flere slanger besvimte.

Men det manglet heller ikke på veldig god stemning og morsomme folk som feiret åpningen av landet i hele Norge.

En av dem var landets kulturminister, Abid Raja. Han dro på nattklubb i Oslo og koste seg på dansegulvet sammen med andre morsomme besøkende.

«Det er bare fantastisk, hele Norge har ventet i halvannet år på dette. Vi er klare for å danse, nyte kulturen og den vanlige rutinen.» Jeg oppfordrer alle til å gå på teater, kino, konserter og utesteder og benytt enhver anledning, sa ministeren.

Laget av norwaytoday.info og nrk.no.

Vil du ha det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Natten etter at restriksjonene i Norge ble opphevet, var politiet arbeidsledige

sfgdfg

You may also like

Leave a Comment