Home » Håndball. For sin siste Golden League reiser Blues til Norge med en nyopprettet gruppe

Håndball. For sin siste Golden League reiser Blues til Norge med en nyopprettet gruppe

by Thure Lindhardt

2021-2022-utgaven av Golden League, en vennskapskonkurranse med én etappe i hvert av vertslandene (Frankrike, Norge og Danmark), vil være den siste som blir arrangert av det franske håndballlaget, kunngjorde presidenten i det franske forbundet d. Tirsdag. Philippe banan.

«Ideen er å forberede veien til Paris-2024, med lekene i Frankrike som en prioritet,» sa sistnevnte under en pressekonferanse. «Det var viktig å beskytte spillerne. Med to kamper i uken i stedet for tre som noen ganger kreves. Mindre reiser, mindre tretthet, færre fly, mindre karbonavtrykk,» sa Philippe Bana.

Golden League, den siste utgaven av bluesen, starter denne uken med en første etappe i Norge, en i Frankrike i januar og en tredje i Danmark i mars. Tre etapper Nederland er invitert til denne sesongen. «Det er en veldig energikrevende oppgave som utøverne ikke er forberedt på, estimerte trener Guillaume Gille. Det hadde vært tull å spille tre kamper på fire dager på denne tiden av året.»

Han valgte også ut en kraftig redesignet gruppe til å spille mot Danmark i Trondheim på lørdag og Norge på søndag.

«Stol på de unge spillerne»

Kun syv spillere med mer enn ti landskamper og fire olympiske mestere ble tatt ut mot Danmark lørdag og Norge søndag. «Ideen er å gjøre en ganske stor personalsjekk,» sa Guillaume Gille på en pressekonferanse.

«Vi bestemte oss for å stole på de unge spillerne og la en stor del av lederne på dette laget gå fri,» la han til. Vi vil ha en helt annen generasjon, et veldig annet team som vil tillate oss å teste mange ting.»

Blueslisten

Keepere: Kevin Bonnefoi (Montpellier), Rémi Desbonnet (Nîmes)

Venstre kantspiller: Hugo Descat (Montpellier), Dylan Nahi (Kielce / POL)

Venstreback: Jean-Jacques Acquevillo (Nîmes), Karl Konan (Aix), Timothey N’Guessan (FC Barcelona / ESP), Élohim Prandi (Paris SG)

Halvsentre: Kentin Mahé (Veszprem / HUN), Aymeric Minne (Aix)

Filmsteder: Théo Monar (Nantes), Arthur Lenne (Montpellier)

Høyreback: Julien Bos (Montpellier), Luc Tobie (Nîmes)

Høyre kantspiller: Benoît Kounkoud (Paris SG), Yanis Lenne (Montpellier HB), Valentin Porte (Montpellier)

Slik at tre spillere bør feire sitt første valg denne helgen: Nîmes høyreback Luc Tobie, Montpellier-Pivot Arthur Lenne og hans lagkamerat Julien Bos, avduket i starten av MHB-sesongen.

Denne uerfarne gruppen blir tatt vare på av fire olympiske mestere: den nye kapteinen Valentin Porte, Hugo Descat, Timothey N’Guessan og Kentin Mahé.

You may also like

Leave a Comment