Home » Nattskytingen kan være en terrorhandling

Nattskytingen kan være en terrorhandling

by Connie Nielsen

En skuddveksling på en homoklubb i Oslo, der to personer ble drept og ti skadet lørdag kveld, kan være en terrorhandling, melder norsk politi. Lørdagens Pride-homoparade er avlyst.

– Den pågrepne mannen handlet mest sannsynlig alene, han er mistenkt for drap, drapsforsøk og en terrorhandling, sa Christian Hatlo i politiet lørdag på en pressekonferanse.

Han la til at «hatkriminalitet» er tatt i betraktning. «Det er en ganske sterk ledelse,» påpekte Hatlo. En annen hypotese antyder at en psykisk lidelse kan ha ført til skytingen.

Ifølge den norske dagsavisen «VG» har den 42 år gamle gjerningsmannen norsk statsborgerskap, er av iransk opprinnelse og var tidligere kjent for PSTs hemmelige tjenester. Han var tidligere dømt for knivtrusler og narkotikaforbrytelser.

I forbindelse med arrangementene krysser arrangørene gatene Oslo den fargerike Pride-paraden avlyste arrangementet. Dette var tidligere bedt om av politiet.

Skytingen fant sted klokken 01.14 lørdag på den homofile nattklubben London Pub i byens underholdningsdistrikt. Blant ofrene er gjester fra naboeiendommen.

DEON.PL ANBEFALER

Vi lager DEON.pl for deg

Her kan du støtte oss.

You may also like

Leave a Comment