Home » Naturgass for Europa. Norge klar til å forhandle. Han leter etter en løsning på energikrisen

Naturgass for Europa. Norge klar til å forhandle. Han leter etter en løsning på energikrisen

by Gabriel Scott

Norge er den fjerde største naturgasseksportøren i verden. Ressursene kan bidra til å løse gasskrisen i Europa. Langsiktige kontrakter og pris er problemet.

På grunn av Norges gevinster over gjennomsnittet under dagens forhold, når kritiske røster fra kontinentet ut til nabolandet i nord.

Det forventes at de som «en rimelig leverandør (nordmennene – red.anm.) kunne senke prisen på råstoffet i hvert fall under krigen» – skrev The Economist lørdag. Norge mener prisene reguleres av markedet og at det nå trengs store overskudd for å finansiere den økologiske transformasjonen.

Det argumenterer Norges statsminister Jonas Gahr Store De ekstraordinære gassprisøkningene er imidlertid ikke i landets interesse, og han leter etter en løsning på energikrisen i Europa i arbeidsgruppen som er nedsatt. – melder Bloomberg.

Gassprodusentene der ønsker å forhandle med EU. Statsministeren møtte torsdag direktører for landets største olje- og gassprodusenter, deriblant Equinor ASA, Aker BP ASA og Var Energi ASA.

Vi er klare til å lytte og se bedrifter Hvilken rolle kan vi spille for å løse krisen? i Europa, sa Store.

Ifølge Bloomberg, Norske bedrifter er mest bekymret for spørsmålet om langtidskontrakter. Med dagens prisnivå er risikoen for stor for de fleste private bedrifter. Derfor vil det være nødvendig med spesielle prismekanismer med individuelle land.

Rike Norge

Under normale forhold Olje-, gass- og kraftsalg bringer inn mer enn 50 milliarder dollar i året, eller 10 000 dollar. dollar per nordmann. Dette er nok til å opprettholde en velferdsstat, understreket The Economist.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment