Home » Nettkriminelle frarøver hver pol for et gjennomsnitt på PLN 750 – Computerworld

Nettkriminelle frarøver hver pol for et gjennomsnitt på PLN 750 – Computerworld

by Gunnar Garfors

De vanligste ofrene for betalingssvindel er under 24 år, en tredjedel av polakkene sjekker at nettadressen ikke ser mistenkelig ut, hvert tredje selskap innrømmer at antallet svindelsaker har økt de siste 12 månedene og nevner de vanligste metodene Svindelsaker inkluderer kopier av nettsteder som imiterer merkevaren, uredelig tilknytning og datalekkasjer – avslør de siste dataene fra Adyen Retail Report 2023. Det er lettere å lure yngre mennesker, men bedratt seniorer taper større beløp.

Cybersvindlere tar stadig dristigere skritt for å spore opp selskaper og deres kunder, ikke bare i det fysiske rommet, men også i den virtuelle verden – spesielt gitt dagens handelslandskap. I fjor ble en fjerdedel av bedriftene i Polen rammet av betalingssvindel, og én av tre bedrifter innrømmer at antallet har økt sammenlignet med 2022.

De vanligste typene betalingsforbrytelser inkluderer: affiliate-svindel, som er en metode for å manipulere nettstedtrafikk eller kontoregistrering; Lage tro kopier av populære nettsteder og datainnbrudd som i gjennomsnitt oppleves av én av fire bedrifter i landet.

Sjekk også:

Polske gründere innrømmer at det økende antallet angrep er en av de største truslene mot virksomheten deres. Likevel investerer kun 20 prosent av bedriftene i risikostyringssystemer i dag. Dette er bekymringsfullt tatt i betraktning at opptil tre fjerdedeler av polakkene tydelig sier at selgere må gjøre mer for å beskytte forbrukerne mot betalingssvindel (78 %). Det er en økning på opptil 26 % siden i fjor. – Det er tydelig at dette behovet vokser.

Det viser seg at svindel oftest rammer personer i alderen 18 til 24 år – én av fem unge polakker har allerede møtt det. Beløpet som er stjålet på grunn av kriminell aktivitet i dette tilfellet er i gjennomsnitt PLN 746. Den kan imidlertid bli betydelig høyere dersom svindelofrene er personer over 55 år. Adyen Retail Report-studien fant at svindlere fra denne aldersgruppen stjeler mest, i gjennomsnitt rundt PLN 1700.

Farlige aktiviteter utføres vanligvis for personlig vinning og uskyldige kunder blir ofre. 73 prosent av de spurte innrømmer at svindlere gjør netthandel mindre attraktivt fordi det innebærer ekstra innsats for dem. For eksempel sjekker én av tre polakker alltid URL-en til et nettsted for å sikre at det ikke ser mistenkelig ut (37 %). I tillegg er det 39 prosent som ikke har funksjonen til å lagre betalingsdetaljer på datamaskinen/telefonen aktivert på grunn av frykt for svindel – noe som reduserer bekvemmeligheten og hastigheten ved netthandel betydelig. Forbrukere verdsetter imidlertid sikkerhet over disse nivåene – ¼ sier at de liker det når selgeren ber dem bekrefte identiteten sin ved å bruke to autentiseringsmetoder fordi det øker følelsen av tillit.

Vellykkede merkevarer kjenner kundene sine veldig godt, noe som betyr at de ikke samler inn data om noe. Dette er imidlertid en relatert transaksjon: kunder deler informasjon om seg selv med merkevaren hvis det forbedrer kjøpsprosessen deres, det vil si hvis den blir mer praktisk, raskere og skreddersydd til deres beslutninger. Halvparten av forbrukerne foretrekker selgere som husker sine preferanser og tidligere handleatferd for å skape en mer personlig handleopplevelse (53 %), og til og med 77 % forbrukere forventer personlige tjenester og rabatter fra favorittmerkene sine.

Å forsikre kundene om at dataene deres er trygge er en av de viktigste faktorene for å styrke din posisjon mot konkurrentene. Det er selgernes ansvar å redusere antallet svindel og beskytte kundene. Verifisering av brukere og transaksjoner bør imidlertid ikke gå på bekostning av konsistensen av deres erfaring med selskapet – ellers kan forbrukernes tilbakevending til utvalgte tjenester være problematisk og høyrisiko. Bedriftseiere bør være årvåkne og sikre at de tar en tilnærming som til syvende og sist gir ubestridelig trygghet til kundene. Et av verktøyene som møter disse behovene er biometrisk autentisering med en forbedret brukervei som ikke krever mange handlinger fra klienten for autentisering. Løsningen kombinerer to aspekter: Kunden føler seg trygg og selve prosessen er så ukomplisert at den ikke representerer noen ekstra belastning for dem.

Positivt er også at andelen bedrifter som bruker teknologi for å sikre nettsider, applikasjoner og e-butikker øker hvert år. Studien fant at nesten halvparten av polske selskaper (47 %) for tiden tilbyr kunstig intelligens-baserte løsninger som selgere bruker for å forhindre urettferdige transaksjoner, forhindre svindel og identitetstyveri (en økning på 6 % siden i fjor). Dette er for eksempel fordi aktiviteten til korttestere som bruker bots eller skript blir stadig mer populær.

«Men en passende løsning basert på kunstig intelligens og maskinlæringsalgoritmer kan enkelt identifisere dem, for eksempel ved å oppdage uregelmessigheter i transaksjoner analysert i løpet av kort tid.» Bedrifter kan opprette kjøperprofiler for å vise deres vanlige oppførsel og endringene etter en konto har blitt kompromittert. Hundrevis av sammenkoblede parametere blir tatt i betraktning i sanntid, selv om kjøperen bytter enhet eller nettverk. «Systemet signaliserer uvanlig brukeratferd og indikerer risikoen for misbruk,» forklarer Jakub Czerwiński, Adyens visepresident for det sentraleuropeiske markedet.

På grunn av det faktum at betalingsproblemer – deres sikkerhet, valg og hastighet – er så viktig for kjøpere, bør e-handel investere enda mer i dette aktivitetsområdet. Av denne grunn gir polske representanter for den kommersielle sektoren løfter til kundene – mer enn én av tre selskaper planlegger å doble antall ansatte i svindel- og risikoteamet. Rask oppdagelse av anomalier med maksimal begrensning av manuelle aktiviteter og fullstendig transparens i transaksjoner er for tiden et av de viktigste elementene for å sikre utviklingen av e-handel.

Studien ble utført mellom 3. februar og 1. mars 2023, sammen med Censuswide, på en gruppe på 36 000 forbrukere, 12 328 kjøpmenn, fra Storbritannia, Singapore, Hong Kong, Japan, Australia, De forente arabiske emirater, Frankrike, Italia, Spania, Portugal og Tyskland, Polen, Belgia, Nederland, Brasil, Norge, Danmark, Sverige, USA, Canada, Malaysia, Mexico, Irland og India (minst 500 bedriftsrespondenter i hvert land). I Polen ble «Adyen Retail Report 2023»-studien utført på en gruppe på 500 personer som leder detaljhandelsselskaper og 1000 forbrukere. Adyen er en finansiell teknologiplattform som jobber med selskaper som Facebook, Uber, H&M, eBay og Microsoft.

Kilde: Adyen

You may also like

Leave a Comment