Home » Niedzielski dla Fakt: Det vil være raske behandlingsmåter

Niedzielski dla Fakt: Det vil være raske behandlingsmåter

by Gunnar Garfors

Vi innfører sakte koordinert omsorg. Den gjør det mulig for pasienter med tilstander som krever spesialistintervensjon å bli behandlet av en familielege som selv kan konsultere en spesialist, sa helseminister Adam Niedzielski i mandagens «Fakt».

«Siden oktober har vi innført – så langt sakte – koordinert omsorg. Den gjør at pasienter med sykdommer som krever spesialistintervensjon kan behandles av en allmennlege. Essensen av koordinert behandling er at en spesialistkonsultasjon ikke betyr at pasienten må gå til en annen klinikk, finne ut hvor denne spesialisten kan finnes. Det er fastlegen som kan ringe spesialisten og konsultere hans tvil», opplyste helseministeren.

Han la til at det er noen få utvalgte spesialiteter der vi ønsker å garantere den koordinerte omsorgsveien for raskere tilgang: kardiologi, endokrinologi, diabetesbehandling. «Dette er sykdommene og plagene vi har valgt ut som de vanligste. I andre tilfeller utvides begrepet koordinert omsorg – jeg snakker om onkologi, hvor vi har en løsning i National Oncology Network, eller kardiologi og National Cardiology Network fremmet Fast Track for pasienter,» la han til. (BREI)

oloz/itm/

You may also like

Leave a Comment