Home » En tidligere enhetssjef i Wagner-gruppen søkte politisk asyl i Norge

En tidligere enhetssjef i Wagner-gruppen søkte politisk asyl i Norge

by Gabriel Scott

For første gang siden begynnelsen av krigen med Ukraina flyktet den tidligere sjefen for en av troppene til Wagner-gruppen Den russiske føderasjonen for Europa og gikk med på å vitne – sa Vladimir Osakhkin, grunnlegger av Gulagu.net, sitert av radiostasjonen.

I følge ham bodde han tidlig i juli 2022 i Tomsk-regionen Andrei Medvedev signerte en fire måneders kontrakt Wagner-gruppen. Han ble sendt til Salsk, og derfra til Luhansk-regionen, hvor han ble utnevnt til sjef for leiesoldatovergrepsavdelingen. Medvedev deltok i slaget ved Bakhmut, han var den direkte sjefen for den tidligere fangen Jevgenij Nushin, hvis hode angivelig ble knust med en slegge av Wagnerianerne etter at han kom tilbake fra ukrainsk fangenskap.

Den sirkulerte på sosiale nettverk i midten av desember Videoder en mann presenterer seg selv som Desertøren Andrei Medvedev snakket om trusler mot Wagner-gruppens militanter. Han ba den føderale sikkerhetstjenesten (FSB) inspisere leiesoldatene og sjefen deres, Yevgeny Prigozhin.

Wagners sikkerhetstjenester begynte å forfølge meg og sette meg på FSBs og innenriksdepartementets mest ettersøkte lister. Jeg frykter for livet mitt og Helse – da sa Medvedev.

Medvedev var i ferd med å krysse Russisk grense til Norge nær landsbyen Nikel, Murmansk-regionen. Han sa at han klarte, til tross for at han ble forfulgt av grensevakter med hunder som skjøt mot ham, å klatre opp i et høyt grensegjerde, løpe over en frossen innsjø og så nå frem til en grenseoppgjør hvor han meldte seg til politiet.

For tiden, ifølge Osachkin, er Medvedev i et senter for illegale innvandrere Osloder han ber om politisk asyl og planlegger å vitne mot Prigozhin, med kallenavnet «Putins kokk» fordi han også driver en cateringvirksomhet for Kreml.

You may also like

Leave a Comment