Home » Nordisk kombinert verdenscup: Westvold Hansen og Lamparter best i Schonach

Nordisk kombinert verdenscup: Westvold Hansen og Lamparter best i Schonach

by Gunnar Garfors

Norges Gyda Westvold Hansen har vunnet den nordiske kombinert verdenscupkonkurransen i Schonach. Østerrikeren Johannes Lamparter vant herreløpet. Polakkene startet ikke.

Westvold Hansen, som også triumferte lørdag, passerte landsmannen Ida Marie Hagen med 30,6 sekunder og 17 år gamle Nathalie Armbruster fra Tyskland med 38,7 sekunder.

Westvold Hansen vant alle de ni individuelle verdenscupkonkurransene denne sesongen og leder sammenlagt med 900 poeng. Vinneren av krystallkulen i sesongen 2021/22 er trolig på vei mot en gjentakelse av suksessen.

SE OGSÅ: Alpint verdensmesterskap: Marco Odermatt vinner utfor

På verdenscuptabellen er Armbruster nummer to – 560 poeng, og den tredje italieneren Annika Sieff – 501 poeng, som ble nummer fem søndag.

Etter hoppene ledet japaneren Ryota Yamamoto, som ikke startet løpet, herreløpet. Vinneren ble Lamparter, nummer to, 1,6 sekunder tilbake, ble Norges Jens Luraas Oftebro, tredje ble franske Laurent Muhlethaler, 12,9 sekunder tilbake.

Vinneren av lørdagens konkurranse, Norges Einar Luraas Oftebro, som tok sin fjerde seier for sesongen, ble nummer ti søndag med et tap på 1:06,1.

Lamparter leder verdenscupen sammenlagt – nummer to på lørdag og først på søndag med 1225 poeng. Den andre er Jens Luraas Oftebro – 1104 poeng og den tredje tyske Julian Schmid – 1039 poeng.