Home » PLANICA skihopping. Flotte flygninger i sesongavslutningen, Aleksander Zniszczols personlige rekord. resultater, rapport

by Peter Østbye

Skihopp PLANICA RESULTATER. Østerrikeren Stefan Kraft vant den individuelle konkurransen lørdag, og den beste polakken, Piotr Żyła, tok tredjeplassen. Østerrike vant lagkonkurransen lørdag, Polen tok fjerdeplassen. Søndag vant slovenske Timi Zajc og den beste fra Polen, Piotr Żyła, tok 14. plass. Se alle resultater fra konkurranser i Planica.

Verdensmesterskap i Planica 2023 (2. april 2023). Zajc et hår foran Lanisk

På konkurransen i Planica, som avsluttet den lange sesongen i hopp-VM, var det kun slovenere og østerrikere som var blant de seks beste. Sloveneren Timi Zajc vant med en ledelse på 0,1 poeng over sin landsmann Anze Laniska, tredjeplassen ble tatt av østerrikeren Stefan Kraft.

Og hvordan gikk det med polakkene? Piotr Żyła, Kamil Stoch og Aleksander Zniszczoł gjorde flotte flyreiser i den andre serien. Żyła fløy opp til 241,5 meter og det var den andre distansen i denne konkurransen. Han tok 14. plass, etterfulgt av Stoch. Zniszczol hadde også grunn til å være fornøyd, da han hoppet 235,5 meter og forbedret sin personlige rekord med åtte meter.

Verdensmesterskap i Planica 2023 (1. april 2023). Østerrike vant, Polen ble nummer fire

Østerrike vant lagkonkurransen i skiflygingsbakken i Planica. Lagene fra Slovenia og Norge tok de neste pallplassene. Polen avsluttet konkurransen på fjerdeplass.

Etter første runde ledet Slovenia foran Norge og Østerrike. I den første serien av lagkonkurransen bekreftet Piotr Żyła sin utmerkede form fra den individuelle konkurransen. Kamil Stoch hadde også en meget god flytur og var nok til fjerdeplass halvveis i konkurransen. Avstanden til pallen var veldig stor, det samme var ledelsen over den femte tyskeren.

I finaleserien fløy Żyła igjen utmerket, våre andre spillere gjorde gode hopp og det polske landslaget tok fjerdeplassen. Slovenerne var i ledelsen i det meste av konkurransen og feiret allerede seier. I den siste deltakergruppen lyktes imidlertid nok en fantastisk flytur fra Stefan Kraft og fra et forkortet startløp, og Anze Lanisek landet nærmere. Dette viste seg å være avgjørende. Slovenerne var skuffet da resultatene kom, og østerrikerne var henrykte over sin triumf i Planica.

Verdensmesterskap i Planica 2023 (1. april 2023). Utmerket flytur av Piotr Żyła!

Piotr Żyła viste et fantastisk hopp på 234 meter i singelseriekonkurransen i Planica, som ble utsatt fra fredag ​​til lørdag. Dermed kom polakken på tredjeplass. Østerrikeren Stefan Kraft vant konkurransen foran sloveneren Anze Lanisk.

Lørdag formiddag var forholdene for konkurransen i Planica meget gode. Konkurransen var spennende og polakkene hoppet veldig bra. Żyła tok andreplassen foran flyvningene til de to beste konkurrentene. Polakken ble forbigått av Kraft, men nordmannen Halvor Egner Granerud mislyktes og takket være dette avsluttet Żyła konkurransen på pallen. På bunnen av topp ti kom Kamil Stoch, med Aleksander Zniszczol på 14. plass.

VM i Planica 2023 (31. mars 2023). Konkurransen er utsatt til lørdag

På grunn av de vanskelige forholdene forårsaket av sterk vind, ble fredagens konkurranse i Planica avlyst og vil finne sted lørdag morgen før den tidligere planlagte lagkonkurransen. Juryen har utsatt starttidspunktet for konkurransen. Været ble imidlertid ikke bedre og etter to timers ventetid ble det besluttet å avlyse konkurransen og flytte den til lørdag.

Verdenscup i Planica 2023. Skihopp 31. mars – 2. april 2023. Når er konkurransene? Hvor kan du se programmet på TV, streame direkte på nettet? program

To individuelle konkurranser og en lagkonkurranse er planlagt i Planica. Konkurransen varer fra lørdag (04/01/2023) til søndag (04/02/2023).

På lørdag individuell konkurranse starter 8:45, også på lørdag lagkonkurranse er planlagt til 10 og på søndag individuelle konkurranser starter klokken 10. Alle konkurranser sendes av TVN og Eurosport.

OG hvor du skal se Verdenscupkonkurranser i Planica på nett? Den betalte strømmen vil være tilgjengelig på Player.

• 30.03.2023 (torsdag kl. 10.30) – Kvalifisering – 1. Anze Lanisek (Slovenia) 224,8 (239,0), 2. Timi Zajc (Slovenia) 219,3 (241,5), 3. Domen Prevc (Slovenia) 210,8 (230,0). 10. Kamil Stoch 192.9 (224.0), 11. Piotr Żyła 192.6 (221.0), 12. Aleksander Zniszczol 191.9 (227.5), 32. Andrzej Stękała 165.2 (203.), 5. jan. Paweł Wasek (alle polakker) 123,4 (171,5)

overføring: Eurosport 1, spillere
Tid: 9:30

• 1. april 2023 (lørdag kl. 08.45) – Individuell konkurranse – 1. Stefan Kraft (Østerrike) 240,5 (239,5), 2. Anze Lanisek (Slovenia) 234,7 (236,0), 3. Piotr Żyła (Polen) 233,3 (234,0), 4. Halvor Egner Granerud (Norge) 4. jan. Hoer (218. Hoer). Østerrike) 225,9 (236,0), 6. Timi Zajc (Slovenia) 225,7 (231,5), 7. Gregor Deschwanden (Sveits) 222,0 (229,5), 8. Johann Andre Forfang (Norge) 220,9 (227,5), 9. 2 Daniel (Austrischofenig2 31.9.9.9.9) ), 10. Kamil Stoch 217 ,1 (225,0)… 14. Aleksander Zniszczol 211,9 (222,5), 40. Andrzej Stękała (alle polakker) 139,3 (176,5)

overføring: TVN, Eurosport1
Tid: 8:30

• 1. april 2023 (lørdag kl. 10.00) – Lagkonkurranse – 1. Østerrike 1688.7; 2. Slovenia 1682.6; 3. Norge 1655.2; 4. Polen 1549.7; 5. Tyskland 1451,0; 6. Sveits 1409.2; 7. Japan 1358.3; 8.US1096.0; 9. Kasakhstan 410,0

Tid: 9:45

• 2. april 2023 (søndag kl. 10.00) – Individuell konkurranse – 1. Timi Zajc (Slovenia) 455.1 (232.5 – 234.0), 2. Anze Lanisek (Slovenia) 455.0 (239.5 – 242.0), 3. Stefan Kraft (Østerrike) 445, 1 (238.5-235.0 Prev.) ( 4. Dom. 237.5-232.0), 5. Jan Hoerl (Østerrike) 431.8 (236.5-240.0) 6. Ziga Jelar (Slovenia) 429.1 (228.5 – 236.5), 7. Naoki Nakamura (Japan) 375.0 (2.5.2), (Rybaya) (2.2ushi) Japan) 424, 8 (229,5 – 239,0), 9. Andreas Wellinger (Tyskland) 420.8 (228.5 – 240.5), 10. Johann Andre Forfang (Norge) 418.0 (228.5 – 228.5) … 14. Piotr 2.500 (215) , 15. Kamil Stoch 402,0 (216,0 – 231,5), 17. Aleksander Destroyer 398,7 (226,0 – 235,5), 28. Paweł Wasek (alle polakker) 357,7 (216,0 – 198,5)

Tid: 9:45

Det er på tide å avslutte en lang og slitsom hoppsesong. Det er allerede klart hvem som blir verdensmester, krystallkloden går til nordmannen Halvor Egenr Granerud. Kampen om seieren i Nations Cup og på skiflygingsrankingen er i gang.

Polen forventer et nytt mål, og fansen setter sine høyeste forhåpninger til Kamil Stoch og Piotr Żyła. Dawid Kubacki, som reiser med sin syke kone og måtte avslutte sesongen tidligere, kommer garantert til å savne skiflygingsbakken i Planica. Det endrer ikke det faktum at Dawid blir den best plasserte polakken i verdenscuptabellen denne sesongen. Andre spillere konkurrerer om flere poeng.