Home » Nordisk kombinert – verdensmesterskap: Lamparter vant; Damekamper avlyst

Nordisk kombinert – verdensmesterskap: Lamparter vant; Damekamper avlyst

by Gunnar Garfors

Johannes Lamparter vant verdenscupkonkurransen i Otepää. Østerrikeren gikk forbi Ilkka Herola og Thomas Retteneger. Kvinnekonkurransen er avlyst.

Lørdag var det en konkurransedag i omvendt rekkefølge enn vanlig.Først gikk herrene og kvinnene fra massestart til renn, så bar det til bakken. Representanter for Polen var ikke i starten.

Fem ledere dukket opp fra kvinnekategorien. Gyda Westvold Hansen og Ida Marie Hagen bestemte seg for å bryte ut av det. Nordmennene avgjorde seiersspørsmålet, som til slutt falt til VM-lederen. Tredje ble Ema Volavsek. Som det viste seg, var dette de endelige resultatene. Den sterke vinden fikk bare fem konkurrenter til å hoppe og hoppkonkurransen ble avlyst, så hele konkurransen ble avlyst.

En interessant situasjon oppsto blant mennene. Den sammenlagte lederen, Jarl Magnus Riiber, kom ikke til Estland. Nordmannen slet med mageproblemer. Det var en mulighet for konspiratører til å nærme seg eller til og med overta den fraværende. En stor gruppe løpere ledet løypa i tre runder. Eervo Hirvonen forsøkte å bryte innsatsen, men rømningen ble avbrutt. Denne situasjonen varte til slutten. Oftebro-brødrene slet. Jens Luraas ble førstemann og Einar Luraas nummer to. Tredjeplassen gikk til Johannes Lamparter. Ved andre start passet ni konkurrenter inn i det norske laget. Situasjonen etter hoppene har snudd på hodet. Lamparter hoppet fantastisk (99,5 m) og vant for første gang denne sesongen. Ilkka Herola (98,5 m) rykket opp til andreplass. Podiet ble fullført av Thomas Retteneger (96,5 m), for hvem det var førsteplassen blant de tre beste i karrieren. Oftebro-brødrene falt til andre poster.

Offisielle resultater

You may also like

Leave a Comment