Home » Nordmennene overliste FIS? Kommer russerne ut? OK, men med ukrainske farger på brystet

Nordmennene overliste FIS? Kommer russerne ut? OK, men med ukrainske farger på brystet

by Catherine Monroe

Nordmennene legger press på FIS for å ekskludere Vladimir Putins landsmenn fra den internasjonale skikonkurransen. – Situasjonen er at de ukrainske spillerne ble hjemme for å forsvare landet sitt, og de som angrep dem vil rolig spille i Norge. La FIS få vite at idrett ikke er politikk – skrev Halvor Egner Granerud, søndagens vinner av verdenscupkonkurransen i hopp, på sosiale medier mandag.

se videoen
I skihopp er de like og like!

Holmenkollbakken fremhevet i Ukrainas farger

Mandag kveld la Det internasjonale skiforbundet ut en reklamefilm for den kommende utgaven av Raw Air på sin offisielle Twitter-konto. – Er du klar for neste utgave av Raw Air? – spurte i posten.

FIS promoterer Raw Air med glade hoppere fra Russland. Vi har mottatt en kommentar fra turneringsarrangøren

Det ville ikke vært noe overraskende i reklamevideoen hvis det ikke var for lagene med russiske hoppere. Fansen ble rasende over provokasjonen av aktivister. «De har virkelig ingen skam», «For en bunn», «Du må gjøre narr av dem for å bokstavelig talt lage to teampresentasjoner og en av dem er Russland med Klimov på toppen» – dette er bare noen av kommentarene som dukket opp etter utløserklippet.

Hva sier arrangørene om den geniale promoteringsideen til FIS? — Jeg har ingenting med det å gjøre, men det er ikke slik det skal være med meg. Vi bør alle slå oss sammen for å støtte våre ukrainske venner i deres kamp mot den russiske krigsmaskinen – kommenterte Clas Brede Braathen, direktør for norsk hoppbakke, for Sport.pl.

Og Norge forener seg definitivt med våre østlige naboer. Arrangørene av verdenscupen i langrenn i Drammen ba alle fans møte opp på tribunen med det ukrainske flagget eller komme kledd i gult og blått. Mandag kveld strålte den legendariske bakken ved Holmenkollen i fargene til landet okkupert av Putin.

Hovedsponsoren for langrenn presser FIS

Alt dette ikke bare til støtte for Ukraina, men også i protest mot FIS, som tvinger russiske idrettsutøvere til å konkurrere. Som Dagens Verdens Gang erfarer, er hovedsponsoren for løpe-VM ikke fornøyd med at verdensforbundet ikke ekskluderer russiske utøvere fra konkurransen.

– Vi har gitt FIS klare føringer på hva vi forventer, de må reagere umiddelbart. Av sympati og solidaritet med Ukraina kan vi ikke akseptere at det russiske laget skal delta i fotball-VM, sier Björn Takle Friis, direktør for kommunikasjon og bærekraftig utvikling i Coop Norge.

– Som sponsor av stevnene i Drammen og Holmenkollen, tror vi at russiske utøvere ikke vil delta i dem under dagens omstendigheter. Under dette arrangementet vil vi understreke vår støtte til Ukraina – la regissøren til. Selskapet melder at dersom russen dukker opp til start må de å løpe med Coop-logo i Ukrainas farger.

You may also like

Leave a Comment