Home » Norge advarer mot kontakt med den vennlige hvithvalen. De mistenker at han er en russisk spion – Nyheter fra Polen og verden – Stefczyk.info

Norge advarer mot kontakt med den vennlige hvithvalen. De mistenker at han er en russisk spion – Nyheter fra Polen og verden – Stefczyk.info

by Connie Nielsen

Norske myndigheter har advart innbyggere mot nærkontakt med en tam arktisk beluga ved navn Hvaldimir. De mistenker at hun var en russisk spion.

Hvaldimir – navnet hans er en kombinasjon av Putins navn og det norske ordet for hval – ble oppdaget i 2019. Oppdageren var fiskeren Joar Hesten fra Nordøst-Finnmark. Han la merke til da dyret begynte å gni mot båten hans. Han var tydeligvis ikke redd for folk.

Det ble snart lagt merke til at han hadde på seg en spesiell sele. Da den ble fjernet, ble det lagt merke til at det var kamerafester på den. En inskripsjon «Equipment of St. St. Petersburg.» Myndighetene mistenkte at den elskelige belugaen hadde blitt trent av russerne til å spore opp NATO-skip. Det er ingen hemmelighet at russerne bruker trent beluga, mest for å vokte marinebaser og hjelpe til med undervannssøk.

For noen dager siden ble Hvaldimir oppdaget nær indre Oslofjord etter båter og blitt klappet av mannskapene deres. Fiskeridirektoratet advarte imidlertid mot å kontakte ham. Men det handler ikke om hans tidligere jobb. Etatens direktør, Frank Bakke-Jensen, forklarte at dyret er mildt og vant til menneskelig kontakt, men det er frykt for at det kan bli truffet av en båt, som kan skade eller til og med drepe det. De opplyste at de tidligere hadde oppdaget mindre skader ved kontakt med båtskrog på den og at risikoen har økt betydelig i den travle Oslofjorden.

I det siste har Hvaldimir hengt på kystfarmene og fanget fisk som lever av maten som kastes i havet. Ledelsen har informert om at fra deres synspunkt er det et fritt dyr og de har ingen intensjoner om å fange det og holde det inne i en dyrehage. De lovet imidlertid at de skulle overvåke hvor han befant seg.

You may also like

Leave a Comment